Lazulj bele - hamisítatlan reagge-dal egyenesen az Ocho Macho-tól (A DAL 2022)

Egy hiánypótló szerzeménnyel tért vissza Magyarország egyik legkeresettebb zenekara, az Ocho Macho segítve kicsit a tengelyére visszabillenni felfordult világunkat. A Lazulj bele A DAL 2022 színpadán debütál először élőben és hozza el nekünk a könnyed pezsgést.

Évekkel ezelőtt született a Fonogram-jelölt Vas megyei banda üdítő zenei alapjával, ami végre megtalálta a hozzá méltó szövegét és hangszerelését:

„Már egy ideje cipeltem magammal Bakonyi Bálint által szerzett dalkezdeményt és kerestem a megfelelő alkalmat, hogy ezt továbbgondoljuk az együttessel. Szerettünk volna indulni az idei A Dal műsorában és hirtelen beugrott ez a szám, pillanatok alatt „kigurult belőlem” a refrén és a szöveg is” – meséli a frontember, Kirchknopf Gergő.

A Lazulj bele végső formáját elérve a „macsók” első platina-minősítésben részesült lemezének, az ’El mundo fantastico’ önfeledt, vibráló hangulatához értünk vissza:

„Nem akar zenei zsenialitásokat megmutatni, a maga egyszerűségében üzeni, hogy örüljünk a hétköznapoknak, hiszen óriási volt a feszültség és még kicsit tart is, de mint tudjuk, a feszülésből szakadás lesz” - foglalja össze Gergő a szerzemény fő üzenetét.

 

 

A dinamikus koncertelemekkel és izgalmas rézfúvósokkal gazdagított formáció már eljutott számos világszínvonalú színpadra, többek közt Hollandiában megrendezett 30. Eurosonic Fesztiválon képviselték országunkat, és a SZIGET Fesztivál nagyszínpadán Robbie Williams elő zenekaraként is szerepeltek. Idén pedig A DAL 2022 Színpadán mutatják meg élőzenés kraftjukat február 5-én este 19.35-től a Dunán.

ATEMPO.sk