Visszatér és elszabadul a Red Hot Chili Peppers - Black Summer (VIDEÓ)

Visszatér és elszabadul a Red Hot Chili Peppers - Black Summer (VIDEÓ)

Több generáció cseperedett fel lemezein és került a Red Hot Chili Peppers a világ elsőszámú zenekarai közé. A négyfős, észveszejtő csapat igazi dzsinn üzemmódba kapcsolt és idén teljesíti a rajongók kívánságát: nemcsak a turnézáshoz tér vissza, hanem egy teljes alkotói csomagot tár elénk tavasszal. Az ’Unlimited Love’ meghatározó gitárosuk, John Frusciante nagy visszatérése és a tagok elmondása szerint pedig egy igazi szerelemprojekt gyümölcse. Az érkező tizenkettedik lemez debütáló dala már klippel együtt élvezhetjük is, íme, a „Black Summer”!

A legendás, Los Angeles-i banda újdonsága bizonyára sokakban fog nosztalgiát kelteni, hiszen minden adott benne, amiért a társaságra a glóbusz legkeresettebb zenészeiként hivatkoznak. A „Black Summer”-ben vezető szerepet tölt be az éteri gitár, amit a befelé forduló dalszöveg húz alá.

A szerzeményben megjelennek az ikonikus ​​basszusok és dob groove-ok a maga csendességében lüktetve, mielőtt egy gitárszóló is felcsendül.

A zeneszámhoz készült egy nagyszerű klip is, amelynek rendezője az elismert Deborah Chow (Disney+ The Mandalorian, Obi-Wan Kenobi). Az eredmény egy magával ragadó filmes látvány hagyományát folytatja egy igazi csavarral megfűszerezve.

 

 

A RHCP közti kölcsönhatás ismét az intergalaktikus határt súrolja – mégis egy teljesen másik sztratoszférába emel. A ’Unlimited Love’ négy egyéni lélek egyesült szellemét képviseli, akik még mindig félelem nélkül kutatják örök barátságuk és zenei egységük jövőjét.

„Csak az a célunk, hogy elvesszünk a zenében. Több ezer közös és magányos órán át csiszoltuk képességeinket egymás folyamatos támogatásával, hogy a lehető legjobb albummal rukkoljunk elő.

Antennáink egy túlvilági kozmoszra kapcsolódtak, átkozottul hálásak voltunk a lehetőségért, hogy együtt lehettünk egy szobában, és megpróbálhattunk jobbá válni. Napok, hetek, hónapok teltek egymást hallgatva, komponálással, szabad jammeléssel, e jammek gyümölcsének nagy gonddal és céltudattal rendezésével. A hangok, ritmusok, rezgések, szavak és dallamok elvarázsoltak bennünket.

Epekedünk azért, hogy fényt gyújtsunk a világban, hogy felemeljük, összekapcsoljuk és összehozzuk az embereket. Minden egyes zene az új lemezünkön egy értékes darabunk, ami tükrözi az univerzumról alkotott nézetünket. Ez életünk küldetése. Dolgozunk, összpontosítunk és készülünk, hogy amikor jön a legnagyobb hullám, készen álljunk a meglovaglására. Az óceán hatalmas hullámmal ajándékozott meg bennünket, és ez a felvétel az életünk összessége. Köszönjük, hogy meghallgattad, reméljük élvezni fogod. Zúzzatok rá!” – így összegezték a zenekar tagjai, azaz Anthony Kiedis (frontember), Flea (basszusgitár), Chad Smith (dobos), John Frusciante (gitár).

Frusciante, akit 2006 óta először hallhatunk ismét a formációban, hozzátette: „Amikor elkezdtük az új anyagot írni, azzal indítottuk, hogy olyan előadók régi dalait vettük elő és adtuk elő, mint Johnny "Guitar" Watson, The Kinks, The New York Dolls, Richard Barrett és mások. Fokozatosan elkezdtünk új ötleteket bevezetni, a jameket dalokká alakítani, és pár hónap múlva már csak az újdonságokat játszottuk.

Az a könnyed szórakozás, amit akkor éreztünk, amikor mások zenéit vettük elő, írás közben végig velünk maradt. Számomra ez a korong az egymás iránti szeretetünket és az egymásba vetett hitünket jelképezi.”

Az ’Unlimited Love’ producere is egy régi visszatérő Rick Rubinna. Az újdonság április 1-jén válik elérhetővé, így a varázslatos hangulat kétségkívül elér mindenkit, aki részt vesz a június 12-ei pozsonyi Lovestream Festivalon, vagy a június 15-ei budapesti Puskás Arénában rendezett show-jukon.

ATEMPO.sk