Így hat a zene az érzelmekre – nézzétek meg Peter Cmorik felvidéki magyarokkal készült újdonságát (VIDEÓ)

Így hat a zene az érzelmekre – nézzétek meg Peter Cmorik felvidéki magyarokkal készült újdonságát (VIDEÓ)

A rozsnyói születésű Peter Cmorik egy év után ismét a mikrofon elé állt és egy erőteljes, érzelmes dallal rukkolt elő.

"Az az érzés adta az alapját a szerzemények, hogy hiányoznak olyan emberek, akik már nem lehetnek velünk. Mindezt felerősítette a covid helyzet és a háborús konfliktus is. " - mondja Peter. "Amíg emlékszünk az emberekre, az arcukra, az érzelmeikre és arra, hogy mit tettek, milyenek voltak, a mosolyukra, a simogatásukra, addig velünk vannak. És így talán segítenek nekünk bizonyos helyzetekben."

A Pripíjam dalszövegét Peter Cmorik írta, a zenét pedig az ipolynagyfalusi Kiss Kristóffal közösen szerezték. Az ének mellett Peter a gitárt és a basszusgitárt, Kristóf pedig az összes billentyűs hangszert rögzítette.

Hozzájuk csatlakozott a Daniela Lovlin művésznéven ismert Daniela Cmorik hegedűművésznő, akinek a virtuóz játéka még érzelmesebbé tette a dalt.

A munkálatok egy nap alatt, egyszerre három stúdióban folytak és az eredmény mindenkit meggyőzött a bodrogközi Tóth Zoli vezette Randal Factory stúdióban tartott keverés során.

Az újdonsághoz egy fekete-fehér videó is készült. A különböző korú szereplők egyetlen feladatot kaptak: gondoljanak valakire, aki hiányzik nekik, és hallgassák meg a dalt. Látható többek közt a nagymegyeri Big Man Band tagja, Katona András is. A felvételek az ő hiteles reakcióikat mutatják be, amikor először hallották a dalt.

 

 

EZ, ATEMPO.sk