DALPREMIER: Haizok Melinda – Fáj

Megjelent a dunaszerdahelyi Haizok Melinda első saját dala Fáj címmel. A dal a Szigetköz Hangja 2014 című albumra is felkerül, amelyen egyedüli felvidékiként szerepel.

Melinda előbb gitározást tanult Dunaszerdahelyen, majd tanára, Sipos Tibor hívta fel a figyelmét arra, hogy kellemes a hangja és próbálkozzon énekléssel is. „Ennek hatására kerestem fel Győrött a Viktória Énekstúdiót, ahol 2013-ban Vargáné Szekeres Viktória kezdett velem dolgozni. A mai napig az ő énekstúdiójának diákja vagyok.” - tudtuk meg az énekesnőtől.

A stúdióval 2013-ban már készítettek lemezt, ahol egy Beatles feldolgozást énekelt Melinda. „Ezen az albumon kizárólag ismert dalok szerepeltek, de az elmúlt év tapasztalatain, fellépésein felbuzdulva úgy döntöttünk, 2014-et saját dalokkal zárjuk. Így készült el tavaly ősz végén a Fáj című szám, amely hamarosan az üzletekben is elérhetővé válik a Szigetköz Hangja 2014 albumon.”

A dal szövegét maga az énekesnő írta, a zenét pedig Havas Lajos, az énektanára szerezte, aki több ismert magyarországi zenésszel dolgozott már együtt, a legutóbb éppen A Dal-ban tűnt fel egyik szerzeménye. „Korábban több irodalmi lapban jelentek meg prózáim és verseim, tehát annak ellenére, hogy ez volt az első dalszövegem, az írás nem állt távol tőlem. Inspirálnak a mindennapok, hiszen érzékeny emberként rengeteg dolgot szívok magamba, és szeretném a gondolataimat megosztani a hallgatósággal. Most is születnek új sorok, remélem valamelyikből ismét dal is lesz.” - árulta el Melinda

A megjelenő album anyagát az elkövetkező hetekben több helyszínen is szeretnék bemutatni a közönségnek, többek közt Dunaszerdahelyen is. A tervek között szerepelnek további felvidéki koncertek is. „A koncertezés mellett tavasszal videoklipet is forgatnánk a dalhoz, de ez természetesen több dolog függvénye. A nyári fellépéseket követően pedig szeretnék új dalokon dolgozni, mert úgy érzem a német nyelv mellett, amelyet tanárként oktatok, éppen ez az, amely kiteljesít.” - tette hozzá végül Melinda.

Halljuk hát az új dalt:

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk