KLIPPREMIER: Deekay (of BORN2FALL) - Az árral szemben

Deekay

Megjelent az érsekújvári Deekay első videoklipje. A több formációban is közreműködő rapper 6 év után adott ki újra szólóban dalt. Az újdonságban Scrap az instrumentálért és a keverésérés, DJ Pierci pedig a karcokért a felelős. A klip az előadó Deekay munkája, amely szülővárosában, Érsekújvárban készült.

 

 

Deekay, azaz Kanyicska Dávid 7 éve foglalkozik az zenéléssel. BO1 WNDR-el a BORN2FALL formáció alapítója, BENZ-el közös csapata a VÉGÁLLOMÁS és ezen kívül a DNSTY FAM tagja is, aminek szárnyai alatt jelenleg 8 MC működik közre.

„Volt régen egy szlovák & magyar csapatunk is RAPLEY néven, kijött 2 EP-nk, az egyik album munkálatait DEEGO-nál végeztük Győrben a BUNKER Stúdióban, majd rá 1-2 héttel volt egy nagyobb fellépésünk is Ganxsta Zolee és a világhírü COOLIO előtt. Ezt követően még a Music Channel-nek is adtunk interjút” - árulta el a rapper.

A Rapley viszont feloszlott és B2F (BORN2FALL) vette át a helyét. „Mondhatjuk, hogy ez hozta a legnagyobb sikereket, mely elsősorban a BETONKASZT és az OL'SKOOL ÉBREDJ videoklipeknek köszönhető. Az utóbbi a 90-es évek stílusát, hangzását, érzését hozzák vissza a hallgatók számára, akik nem a mai divat rapsztárok zenéjén nőttek fel, és vágynak még a régi Underground Hip Hop hangzásra!”

Deekay jelenleg több album munkálatain dolgozik közre. A közeljövőben megjelenik a B2F Betonkaszt című lemeze, de készül DEEKAY & SCRAP Paralízis című EP-je is. Ezen kívül további klipek is hamarosan napvilágot látnak.

„Készülök egy nagyobb dobásra is, egyelőre nem árulok még el semmit, de ha majd jön, arról mindenki tudni fog! :-)” - tette hozzá végül Dávid.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk