Peter Sramek énekli a Zámbó Jimmyről készült A Király sorozat főcímdalát - Jöjj velem

Peter Sramek énekli a Zámbó Jimmyről készült A Király főcímdalát - Jöjj velem

Az eseménydús önéletrajzi ihletésű sorozat, a „A Király” már most az egyik legnépszerűbb idei sorozatnak bizonyul Magyarországon, amelynek főcímdala, a „Jöjj velem” végre elérhető minden streaming platformon! A Zámbó Jimmy kultuszát feldolgozó sorozat filmzenéjét Peter Srámek énekli lehengerlő hitelességgel. December 5-én, pedig „A Király – Filmzene & Symphonic” címmel dupla album jelenik meg az összes Jimmy ihletésű filmzenével és több mint 10 vadonatúj, szimfonikus hangszerelésű Jimmy-klasszikussal, köztük egy, még sohasem kiadott felvétellel.

Peter Srámek a legendát kísértetiesen hasonló énekhangjával idézi meg a 10 részből álló „A Király-ban”, amelynek főszerepében Olasz Renátó és Nagy Ervin zseniális alakítását láthatjuk. A forgatókönyv szinte automatikusan dalötletekkel szolgált és úgy inspirálta dalírásra a szerzőket, hogy a szerzemények többségét Zámbó Jimmy akár jelen időben is énekelhetné.

A szlovák-magyar gyökerű tehetségnek nem esett nehezére megérezni Jimmy zenei világát, ugyanis köztudottan mindig is nagy rajongója és tisztelője volt. Szinte egyértelmű döntés volt a Jimmy-sorozat énekhangjának kiválasztásánál a kétszeres Zámbó Jimmy-díjas Peter, hiszen ő tudta a leghitelesebben tolmácsolni a sztárt, miközben megőrizte saját előadói identitását.

Míg a korong digitálisan december 5-én jelenik meg, ennek egyik ikonját, a „Jöjj velem”-et, már most közzétették.

 

 

Az apropóból a zenei anyag egy második résszel is bővül, amely több okból is egyedinek mondható. Az előadó hallatlan sikerét elsősorban a lírai dalainak köszönhette, amelyekben az érzelmeit a legőszintébben, leghatásosabban tudta kifejezni. A vadonatúj kiadványon elhangzó számok éneksávjainak megszerzése komoly kutatómunkát igényelt, ráadásul az évtizedekkel ezelőtt rögzített eredeti felvételek különböző hangstúdiókban készültek, amelyek azóta már megszűntek.

A Symphonic-on felcsendülő dalok új zenei alappal és szimfonikus hangszereléssel kiegészítve készültek el. A zárófelvétel a csodálatos Miklósa Erikával közös “Time To Say Goodbye” duett, amely némi stúdió utómunka segítségével jobb minőségben szól az eredeti változathoz képest. A lemezre felkerült a ”Boldogság és bánat” című szerzemény is Jimmytől, amely még soha egyetlen albumán sem volt hallható korábban.

 

A Király

 

ATEMPO.sk