Műrepülő világbajnok édesapja elvesztése ihlette Nádas Barbi klipjét – Itt az Overthink (VIDEÓ)

Külföldi zenei blogok is felfigyeltek egy magyar énekesnőre. Nádas Barbi az Overthink című dalával debütált, amelynek maga írta a szöveget és a dallamát, a zenéjét Kovács Norbert szerezte. A fülbemászó, könnyed dallamok mögött, mély téma lakozik. Barbi 18 évesen, egy baleset következtében veszítette el műrepülő világbajnok édesapját.

“Minden gondolatomban benne volt az apám. Éppen serdülőkorban voltam, amikor elment, így lelkileg még nem váltam le róla. Nehéz volt ezt úgy megtenni, hogy ő már nem ezen a síkon van, illetve, hogy hiányzik. Mint a legtöbb kislánynak, nekem ő egy szuperhős volt, és az is marad” – vallja Nádas Barbi, aki az Overthink videoklipjében dimenziók között táncol.

 

Nádas Barbi

 

Bár a dal egyáltalán nem szomorú, olyan kérdéseket feszeget, mint az elengedés, a megfelelési kényszer, a határ szülő-gyerek, valamint a gyász és egy új boldog élet között. „A tükörbe nézek és a te arcod válaszol, valaki törölje le a könnyeimet, hogy egy kék pillangó lehessek” – áll a dalszövegben.

A túlvilági erő, mint a gondolatok hátsó mozgatórugója jelenik meg Kugler Zsolt koreográfiájában. A tánc végigkísér a dalban az elengedés útján. Benne van a harag, az alkudozás, és a megbékélés.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

ATEMPO.sk
Fotó: archívum