PREMIER! Visszatérés a blues gyökerekhez - Hushegyi János egy klasszikust gondolt újra

Hushegyi János a februárt is új dallal indítja. Ezúttal viszont egy blues átdolgozással lepi meg követőit, Mississippi Fred McDowell népszerű, You Gotta Move című klasszikusát gondolta újra.

A vitákra keres választ Hushegyi János – új dallal indítja 2023-at (VIDEÓ)

„Már nagyon rég tervben volt ennek a dalnak a rögzítése, mivel tetszik a hangulata. A The Butchers blues-rock zenekar tagjaként kezdtem a pályafutásomat és akkoriban rengeteg bluest hallgattam,

izgalmas volt visszatérni ehhez a stílushoz. A dallal körülbelül négy évvel ezelőtt kezdtem dolgozni és egy hosszabb folyamat eredménye ez, mivel többnyire pengetővel játszok, nem pedig újakkal. Így ez egy teljesen új világ volt számomra.” - árulta el nekünk János.

 

Hushegyi János

 

Úgy, mint az előző dalok, ez is a galántai Gila Stúdióban lett rögzítve még 2021-ben. A feljátszásra János így emlékezik:

„Talán ennek a számnak volt a legizgalmasabb a felvétele, mivel a gitár és az ének egyszerre lett rögzítve. Sosem csináltam meg ilyet és nagyon nagy kihívás volt.

Három mikrofon is volt körülöttem, nem csinálhattam felesleges mozdulatot, mert az bele került volna a felvételbe. Így is persze vannak háttérzajok a dalban, amelyek szerintem adnak neki egy egyedi hangulatot.

Gila nagy segítség volt számomra a felvételkor, mivel rengeteg odafigyelést és jó tanácsot kaptam tőle.”

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Hushegyi János legközelebb február 10-én Dunaszerdahelyen fog fellépni az NFG klubban, ahol egy zenélős/beszélgetős estre kerül majd sor. A hangulatos zenei előadás során szó esik majd az egyes számok mondanivalójáról, jelentőségéről, illetve arról, hogy milyen történetek fűződnek hozzájuk.

 

Johnny a The Butchers stoner rock zenekar alapítóptagja, gitárosa és énekese. Aktív zenészként már 15 éve mozog a felvidéki zenei szintéren. Szóló projektjét pár éve indította el, amelyben zenekari kíséret nélkül, egy szál gitárral lép fel a színpadra. A hangulatos zenei előadás során szó esik majd az egyes számok mondanivalójáról, jelentőségéről illetve arról, hogy milyen történetek fűződnek hozzájuk.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Pálinkás Eszter