Eltűntnek nyilvánítva – Megjelent Szekér Gergő új klipje, a Hol jársz? (A DAL 2023)

Kétévente elénk tesz egy-egy dalt a Duna Tévé képernyőjén. Hogy gyönyörködjünk (Madár repülj, 2019), hogy megkönnyezzük (Hazatérsz, 2021), hogy megdöbbenjünk (Hol jársz?, 2023). A Párkányból indult Szekér Gergő az idén is igyekszik azt adni, amit elvár tőle a dalválasztó show közönsége. Nagy ívű, félig szimfonikus dallal indul, amelynek videoklipje most jelent meg.

„Eltűnt emberekről szól a Hol jársz? című dalom. Évekkel ezelőtt eltűnt az egyik barátom. Keddről szerdára virradóra nem jött többé suliba, azóta sem tudják, hol van. Ennyi idő után hazavárják. Felnőttként fogja fel az ember, hogy mekkora jelentősége van ennek” – avat be Szekér Gergő.

Az idén kétszeresen is érintett A Dal 2023-ban. Gábor Márkó Nem rólunk szól című dalának is ő a szerzője. –

 

Szekér Gergő

 

„Úgy gondoltam az idén két dalt küldök be, egy rám jellemző érzelgős, komoly mondanivalójú dalt, amelyben nagyot kell énekelni és egy fiataloknak szóló trendit.

Nagy örömömre mindkettőt beválogatták a legjobb negyvenbe. A Nem rólunk szól című dalhoz kiválasztottuk a 23 éves Gábor Márkót, akit a Sztárban sztár legutóbbi évadában láttam énekelni. Azelőtt nem ismertem a munkásságát, de azonnal láttam és hallottam, hogy ő a legmegfelelőbb előadó erre a feladatra” – meséli a 28 éves énekes, aki egy kis ideig vívódott, hogy melyik kezébe harapjon.

„Új, fiatalos fazonnal szeretnék visszatérni. Az image-váltás első lépése lett volna a Nem rólunk szól. Végül úgy döntöttem, hogy ez a dal megmarad a YouTube-ra. Hű maradok a Dal 2023 közönségéhez, és hozom a nagyéneklős formám” – magyarázza, hozzátéve, a Nem rólunk szól klipjében együtt szerepelnek majd Márkóval.

 

Szekér Gergő

 

A Hol jársz? videoklipje viszont már elérhető. Bevallja, február 19-én készült el a végleges vágással. Kovács Szilárd ››örökös‹‹ operatőrömmel dolgoztam ismét. Nagy Gergely felelt a látványért. Kettőjüknek köszönöm a klip képi világát.

Eltűntnek nyilvánított emberek utolsó ismert mondatai szerepelnek benne. Az utolsó nagyon megrázó. Egy játszótérről eltűnt gyermeknél csak azt írtuk ki: nevetés. Másfél éves volt. Még nem tudott beszélni” – sorolja az énekes, de nem tartja magát szándékosan szenvedő embernek.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

„A másik dalom már vidámabb. A tinder ismerkedésről szól, vagyis annak a kritikája a Nem rólunk szól. Jóízű, jókedvű, modern! A dalok olyanok, mint a színdarabok. Szólhatnak arról, hogy az emberek bemenjenek, és elfelejtsék a csekkeket, de arról is, hogy kikapcsolódás helyett bekapcsolódjanak a nézők, hallgatók, és elvigyenek valamit a dalok üzenetéből” – fogalmaz a Felvidékről Magyarországra került énekes, aki most új lappal indul.

Megvált menedzsmentjétől, több ismert előadóval, Gábor Márkóval, Veréb Tamással és Arany Timivel, – akivel együtt indult annak idején az X-Faktorban – dolgozik együtt. – „Más területen értem el sikereket, vágóként és zenei rendezőként dolgoztam amerikai és nemzetközi produkciókban, de hiányzott a színpad és a zene, így most újra mikrofont ragadok. 

Nagyon meghatott, amikor a neten száz kérdést kaptam, hogy hol járok, mi van velem. Ezek szerint nem csak nekem hiányzott a közönség...”

– elemzi helyzetét a filmes és a színházi világban is tevékenykedő zeneszerző, színész.

 

Szekér Gergő

 

–„Nemrég a szarvasi Cervinus Teátrum Tea a szenátor úrnál című előadásához írtam zenét, amelyet Varga Viktor rendezett. Ha az ember elolvassa, sírna rajta, amikor megnézi a színházban, nevet. Szeretek sírva nevetni” – vallja be, és elmondja még, rengeteg terve van.

„Mindenekelőtt a Hol jársz? című dal és a klipje erejében hiszek. Sokat számít majd a közönség támogatása. Dolgozom, készülök, jövök. Ha pedig kell, szavazzatok a dalomra!” – zárja rövidre Szekér Gergő dalszerző, filmzeneszerző, énekes, színész.

BÁJ, ATEMPO.sk
Fotó: archívum