Klip készült Szarka Tamás és Wolf Kati „békedalához” - Állnak az órák (VIDEÓ)

Szarka Tamás Kossuth-díjas előadóművész legújabb, Állnak az órák című dalához készült videoklipje, amely a béke mellett szólal fel. Szarka Tamás Wolf Katival énekli a szerzeményt.

Nem valakivel szemben, hanem a béke mellett, az ember oldalán szólal fel Szarka Tamás legújabb, háborúellenes dala, amelyhez a közmédia készített videoklipet. A Dunán bemutatott lírai szerzeményben kontrasztot képeznek a boldog békeidők emlékei a robbanásoktól hangos jelen szörnyűségeivel. Szarka Tamás énekes, zeneszerző, költő a háború okozta borzalmas állapotokra hívja fel a figyelmet, amely szétszakítja a családokat. Tavaly a közmédia Montágh Testülete a békét szavazta meg az év szavának, ez a dal éppen ezt hirdeti.

„Mikor Tamás elküldte nekem a dalt és meghallgattam, azonnal potyogtak a könnyeim. A szöveg és a dal mondanivalója a lelkemig hatolt”

– mondta Wolf Kati énekesnő, A Dal 2023 zsűritagja az Állnak az órák című szerzeményről, amelynek célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a háború borzalmaira. Wolf Kati úgy gondolja, nem szabad közönyössé válnia az embereknek a már egy éve zajló háború iránt, duettjükkel is arra hívják fel a figyelmet, hogy a harc, amely során emberek halnak meg minden egyes nap, borzasztó.

Szarka Tamás célja is az volt, hogy ha eddig más nem szólalt meg ilyen formán az emberek mellett, akkor tegye meg ő azt, amit egy zenész a békéért tehet.

„Tragédia, ami egy éve tart már. Figyeltem a csöndet, amely a háború körül van, vártam, hogy megszólalnak zenészek, költők a béke mellett, de nem tették, ezért gondoltam, hogy megteszem én, írok erről egy dalt, aminek az is a hozadéka lehet, hogy mások is követik a gondolatomat és kiállnak a békéért”

– mondta Szarka Tamás az Állnak az órák című dal szerzője a halk imájáról, amelynek címéről elmondta, úgy érzi, ha egy emberi életnek erőszakkal van vége, megáll egy óra.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Roni, ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: Csöndör Kinga / MTVA