A besúgó sorozat színészét kísérti Katona Petra új klipjében – No Comment!

A besúgó sorozat színészét kísérti Katona Petra új klipjében – No Comment!

Megjelent a Petőfi Zenei Díj nyertes Katona Petra legújabb videóklipje, a No Comment! Ez a dal az előfutára a dalszerző-énekesnő márciusban érkező nagylemezének, mely szeretné felhívni a figyelmet a közösségi médiában jelenlévő rosszindulatra, amely sok esetben online bántalmazásig fajul.

A No Comment dalszövege egy fiktív kommentelőt szólít meg, aki saját problémáit és gyengeségeit próbálja elnyomni mások kritizálásával, destruktív hozzászólások formájában. Az énekes-dalszerző eddigi dalaihoz hasonlóan ismét saját tapasztalataiból merített:

"Amikor A Dal 2021-ben első saját dalommal már szólóénekesként léptem színpadra, hamar megtapasztalhattam, hogy a nagyobb nyilvánosság több rosszindulatú emberrel is jár, akik általában hangosabbak és vehemensebbek, mint a csendes többség. Az építő kritikának természetesen van helye, de a stílus és az indíttatás nagyon nem mindegy. Kellett idő, amíg rájöttem, hogy a csupán gonoszságból megfogalmazott kommentek nem ellenem irányulnak, hanem az illető a saját belső feszültségét próbálja ezzel másra hárítani.”

 

Katona Petra

 

Egy ilyen karaktert alakít Borbély Richárd, akit A besúgó sorozatban is láthatunk, a No Comment videóklipjében, aminek koncepcióját leholegacy álmodta meg, miszerint az énekesnő különböző módokon kísérti a valóság elől az online térbe menekülő főszereplőt.

Borbély Richárd kapta az első Babicsek Bernát-díjat

„Szomorú látni a sok frusztrált embert, akik ennyire ki tudnak kelni magukból a kommentszekcióban, és hogy milyen vérre menő sárdobálások tudnak kialakulni idegenek között egy-egy akár teljesen jelentéktelen téma kapcsán is. Sajnálom, hogy ennyi negatív energiát beleölnek ebbe, ahelyett hogy azzal foglalkoznának, ami valóban feltölti és boldoggá teszi őket.”

 

 

Petra a No Comment-et szerzőtársával, Kovács Dániellel írta, a hangszerelést pedig Gerendás Dániellel készítették, akárcsak első nagylemezét, ami heteken belül érkezik és további 10 új dal szerepel majd rajta.

Lépj ki a komfortzónádból Katona Petrával – itt a Szárnyalás (+VIDEÓ)

ATEMPO.sk
Fotó: archívum