Fel a kanapéról irány a nagybetűs ÉLET! – kulcsüzenet a The Sign együttes újdonságában (A DAL 2023)

Olykor igenis fontos a nézőpontváltás, mert akkor lehet igazán „fejest ugrani” a számunkra jelentőségteli pillanatokba – vallja a díjnyertes, indie-pop zenekar, a The Sign legújabb feelgood zenéjében. A „Fejest ugrottam” bátorító gondolatait szimbolizáló, új videóklippel debütál a bandától jól megszokott letisztultsággal és ötletes módon. Hamarosan A DAL 2023 showműsorban pedig élőben is meghallgathatjuk a gitárokban gazdag, felszabadító felvételt!

„A "Fejest ugrottam" üzenete, hogy ki lehet lépni a digitális tér, a média kreálta mesterséges világból és egy nagy levegővétel után fejest lehet ugrani a nagybetűs ÉLETBE. Gyakran olyan dolgokba kapaszkodunk halálosan, amik egy másik szemszögből olyan gyengék, mint egy fűszál, ezért vannak dolgok, amiket el kell engedni, hogy a szívünk kinyílhasson” – osztotta meg a The Sign frontembere, Czinke Máté új szerzeményük hátterét.

A fiúk az elmúlt években több elismerést is bezsebelhettek fülbemászó zeneszámaikkal, így már többszörösen felkerültek a MAHASZ toplistáira és átvehették a Szikra-díjat is.

A csapat – akik most szombaton A DAL 2023-ban is megmérettetnek az újdonsággal – egy a ’80-as évek korszakát idéző videóklippel erősítenek rá a „Fejest ugrottam” üzenetére:

„Egy olyan fickót alakítok benne, aki egész nap ül a tévé előtt, nem megy sehova, csak kapcsolgatja az adásokat, és minden csatornán háború, vírus, félelemkeltés, válság, virtuális média témák mennek, ami egyre lejjebb húzza a hangulatot és egyre feszültebb. Aztán hirtelen megzavarodik a tévé, tévézaj látható és a refrénben már teljes zenekari felállásban felszabadultan toljuk, hogy „Fejest ugrottam” – mesélte Máté a koncepciót.

 

 

ATEMPO.sk
Fotó: archívum