Peter Srámeket a bárzene emblémája, Fűzy Gábor kíséri új klipjében – itt a Részegen a legjózanabb (A Király filmzene)

A Fonogram-díj elnyerésére esélyes, Peter Srámek nevével fémjelzett ’A Király’ filmzenei album egyik közönségkedvenc darabjához, a „Részegen a legjózanabb” című zeneszámhoz forgott vadonatúj klip. Az alkotók ezúttal nem a sorozat képkockáira hagyatkoztak, hanem különböző emberi sorsok alakítják a történetszálat, amibe a bárzongoristák utolsó mohikánja, Fűzy Gábor is becsatlakozott.

Egyre több és nívósabb elismerésben részesül, ’A Király’ dupla zenei CD, amelyen Peter Srámek kiváló tolmácsolásában élhetjük át Zámbó Jimmy világát!

A Király sorozat sikere után új dalokat várnak tőlem – Exkluzív Peter Šrámek-interjú

 

Csicsák Norbert zenéje és Joós István dalszövege kiválóan egyesült a balladisztikus, „Részegen a legjózanabb” című szerzeményben, amelyre

rengeteg visszajelzés érkezett, hogy a „Szomorú vasárnap” hangulatát idézi.

Még az alkotókat is meglepte a dal közönségnél aratott sikere, hiszen a felvételt a szerzők eredetileg egy önvallomásnak, belső monológnak szánták a lemezre.

Egy albumnyi Zámbó Jimmy utalás került Peter Srámek dalába – itt a Forog a film A Királyból (KLIP)

Ki vagyok én? - énekli a Zámbó Jimmy film új dalában Peter Srámek (KLIP)

Először láthatjuk képernyőn A Király sorozat valódi énekesét, a vágsellyei Peter Srameket (KLIP)

 

A kiemelt figyelemre reagálva egy, a ’80-as évek korszellemét megidéző videóklipet álmodtak meg a készítők. A debütáló vizuális aláfestés érdekessége ugyanis, hogy a bárzongoristák élő ikonja, azaz Fűzy Gábor kíséri Srámek énekét. Nem véletlen a választás, hiszen Gabi bácsinak is volt Jimmy-hez személyes kötődése, hiszen a nyolcvanas években a népszerű Pipacs bárban a keddi napokon „a király” helyettesítette őt.

A kivételes előadóművész elmondása szerint: „Jimmy már akkor is magabiztosan hitt abban, hogy Ő bizony nagy sztár lesz.”

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A klip rendezője Simon Dávid ötlete alapján készült, aki így mesélt: „Az elmúlt időszak legkiemelkedőbb projektje volt számomra. Mind zeneileg, mind vizuálban magába szippantott. Egy letisztult világot álmodtunk meg, ami működik a dal hangulatával.

A hétköznapi problémákat is próbáltuk úgy megoldani, mintha az elmében zajlana le egy steril sötét közegben.

Ezzel párhuzamban szerettünk volna egy füstös bár hangulatot, ahol ezek a szálak összefutnak, és Péternek is tudunk biztosítani egy hangulatos szinkron helyszínt.”

ATEMPO.sk
Fotó: Kovács Kinga