Krisztus, a jövőnk (Camino) – népszerű előadók éneklik Ferenc Pápa látogatásának hivatalos dalát (KLIP)

Camino - Krisztus, a jövőnk címmel elkészült Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatásának hivatalos dala.

Vizy Márton és Tóth Dávid Ágoston musical-dalát, a Caminót a pápalátogatásra Dolhai Attila, Szűcs Renáta, Szandi, Nagy Bogi, Dánielfy Gergő és Vizy Márton dolgozta fel új, szimfonikus zenei köntösben.

A Camino című dal a jezsuita rend alapítója, Loyolai Szent Ignác életét bemutató musical egyik dala, amely Loyolai Szent Ignác veszélyes zarándokútját ábrázolja. "Szimbolikusan mindannyian ezt a zarándokutat járjuk egész életünkben".

A dal, amely a kitartásról és a sötétség felett aratott győzelemről szól, olyan történelmi pillanatban csendül fel, amikor Ferenc pápa minden jóakaratú embert a béke előmozdítására szólított fel. Ehhez a felhíváshoz csatlakoztak a magyar alkotók és sztárok.

A dal bemutatója április 29-én a Papp László Budapest Sportarénában lesz, Ferenc pápa megérkezése előtt. Fellépnek Dolhai Attila, Szandi, Nagy Bogi, Szőcs Reni, Dánielfy Gergő és dal zeneszerzője Vizy Márton, a Forráspont Band, valamint a 4 Akkord Show Kórus tagjai.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Ferenc pápa április 28-30. között tesz apostoli látogatást Magyarországon. A program részeként szombat délután a Papp László Budapest Sportarénában fiatalokkal találkozik.

A Dunán élőben követhetik a nézők Ferenc pápa budapesti látogatásának eseményeit. Élőben jelentkeznek a Sándor Palotából, a Szent György térről, a Karmelita kolostorból, a Szent István Bazilikából, a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthonából, a Rózsák terén álló Árpád-házi Szent Erzsébet templomból és az Istenszülő oltalma görögkatolikus templomból valamint a Papp László Budapest Sportarénából, a Kossuth Lajos térről és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemről is. A pápa érkezése és búcsúztatása a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről szintén követhető lesz a képernyőn keresztül.

ATEMPO.sk
Fotó: Youtube