2023-ban is ott van a felvidéki CRUX zenekar a Szikra-díj jelöltjei között – új klipjükkel „szállnak csatába” (VIDEÓ)

Idén is átadásra kerülnek a Szikra-díjak. Egyedüli felvidéki zenekarként ismét ott van a jelöltek között a CRUX zenekar. A csapat ezúttal a “Legjobb videóklip” kategóriában és a „Legjobb dicsőítő dal” kategóriában jutott a kiválasztott három közé.

Új lemezzel jelentkezett a CRUX zenekar – itt a Nem kell más

A Megmentő videóklipet, mely a napokban jelent meg a CRUX zenekar tagjai készítették. Az első felvételek még 2020-ban, a koronavírus járvány okozta lezárások idején készültek. Összesen tehát 3 évig tartott, amíg a klip elnyerte végső formáját.

“Gyerekként mindannyian arról álmodtunk, hogy hercegek és hercegnők legyünk. Jézus Krisztus testvéreiként valójában mindannyian hercegek és hercegnők lehetünk, hiszen a leghatalmasabb Király gyermekei vagyunk. Ebben a videoklipben visszatérünk a hős lovagok korszakába, hogy megmutassuk: a mi Atyánk Király és Megmentő!” - mondták a zenekar tagjai a dalról.

 

 

A közönség egyszer már bizonyította a zenekar támogatását: 2020-ban a CRUX nyerte a közönségdíjat a Megváltottál című dalával. A zenekart azóta 2021-ben a “Legjobb videóklip“ kategóriában, 2022-ben a “Legjobb élőben előadott produkció” kategóriában is jelölték a díjra.

A „Legjobb dicsőítő dal” kategóriában az Erős váram című szerzeményüket választották a március végén megjelent új lemezükről.

 

 

A Szikra Díjátadó Gála 2016 óta kerül megrendezésre a magyar keresztény könnyűzenei élet legrangosabb eseményeként. A 2023-mas Szikra-díjak 7 kategóriában online kerülnek majd kiosztásra 2023. május 19-én a Szikra Projekt hivatalos Youtube csatornáján.

A Szikra-díj zsűrije úgy döntött, hogy felfüggeszti a közönségszavazást, és 2023-ban nem ad ki Közönségdíjat. A döntés oka, hogy egyre több jelzés érkezett, miszerint sokan mások e-mail címével visszaélve adtak le szavazatokat.

A shortlist-es dalokat (minden kategória legjobb 3 nevezőjét) a Szikra-díj zsűri tagjai választották ki: Bolyki György, Horváth Gergely, Horváth Gáspár, Keleti Gábor, Lackfi János és Madarász István. A közönség május 12-ig szavazhat kedvencére – a legtöbb szavazattal rendelkező produkció nyeri majd el a Közönségdíjat.

 

Legjobb dal

Friderika – Kell egy jó szó
Halász Péter – Nélküled
The Sign – Fejest ugrottam

 

Legjobb dalszöveg

Friderika – Kell egy jó szó
Halász Péter – Nélküled
Neonhal – Ugyanúgy számít

 

Legjobb zenei produkció

azapeet – Elvisz a csúcsig
Bolyki Tamás – Left Behind
The Sign – Béke és biztonság

 

Legjobb videoklip

azapeet – Utolsó Pohár
CRUX – Megmentő
Szirtes Dávid – Az igazi történeted

 

Legjobb dicsőítő dal

CRUX – Erős váram
Omega Budapest Dicsőítés – Most
Finucci Bros X Rontó Kitty – Szükségem van Rád Uram

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: archívum