Új énekesnővel, klippel és lemezzel jubilál a 10 éves Jolly Jackers (VIDEÓ)

Új énekesnővel, klippel és lemezzel jubilál a 10 éves Jolly Jackers (VIDEÓ)

"Egymásnak estek a zenekar tagjai, miután énekesnőjük átverte és kisemmizte őket egy félresikerült pókerparti alkalmával. Ahogy fény derült a csalásra, párnákkal estek egymásnak és tönkre tették a váci JazzMine klubot.”

Az idén 10. évét ünneplő Jolly Jackers zenekar új dallal a Hunters Red-el rukkolt elő, ami előfutára a két hét múlva megjelenő Jackin' around since 2013 című lemeznek, amire a jelenlegi felállás újrajátszotta legkedvesebb dalait, új énekesnőjük, Domonkos Dominika hangjával.

"Ezt a jubileumot stílusosan egy énekes váltással kezdtük ünnepelni. Mivel a tagcserék száma a 20 (!)-hoz közelít, nem rettenünk meg az ilyesmitől. A viccet félretéve, itt a Hunters Red, amit már együtt írtunk, és ha már fel kellett vegyük, 3 nap alatt élőben, feljátszottuk a többit is, hogy legyen egy best of ünnepi lemezünk, amire a zenekar legelső dalának is igazságot szolgáltatunk.” - árulták el a zenekar tagjai.

 

 

A hónap végén nekiugornak Európának, mivel német, francia, olasz fesztiválokon játszanak, kb. 12 000 km-t hátra hagyva. A banda Felvidéken is látható volt az elmúlt években, az év másik felében lehet újra vissza térnek.

„De idén őszre egy új nagylemezt is tervezünk, szóval hajtjuk magunkat és csináljuk amíg bírjuk."

A Jolly Jackers Dunaújvárosból indult 2013-ban. Több mint 300 koncertet adtak Európa 14 országában, egy EP, három nagylemez, öt single az életművük. És ők az első Celtic punk rock zenekar, ahol 4 lány 2 fiú a felállás.

 

És ahol találkozhatunk velük:

Máj.18. Gödör, Budapest (HU)
Máj.28. Rock am Bach, Urloffen (DE)
Jun.3. Dunaharaszti, Vagabond (HU)
Jun.10. Heimspiel, Windeck-Rosbach (DE)
Jun.30. Wetzlar, Carrol's Pub (DE)
Júl.2. Fête de l'Europe, Amilly (FR)
Júl.3. Karlsruhe, Scruffy (DE)
Aug.4. Festival Maritim, Bremen (DE)
Aug.5. Festival Maritim, Bremen (DE)
Aug.6. Festival Maritim, Bremen (DE)
Aug.26. Roxiget, Szigetszentmiklós (HU)
Aug 27. Birranthology-Extravaganza Festival, Sinalunga-Toscana (IT)

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: archívum