Videó: A Borostyán együttes lemezbemutató koncertje

A komáromi VMK és a Borostyán Társulás közös szervezésében a Tiszti pavilon dísztermében mutatta be a közel három évtizedes múltra visszatekintő komáromi Borostyán verséneklő együttes Üllői úti fák című új lemezét.

A Nagy László és neje, Zsuzsanna nevével fémjelzett zenekar tevékenységét és a hanghordozó anyagát Batta György író, költő mutatta be a közönségnek és méltatta a zenekar munkásságát, kiemelve azt a szeretetet, amivel a versekhez nyúlnak és népszerűsítik őket a felnövekvő nemzedékek körében. Ez a szeretet és alázat sugárzik az előadásukból is.

A lemezt sziromesővel avatták fel és adták át szimbolikusan a nagyszámú közönségnek, amelyen többek között Ady Endre, József Attila, Babits Mihály, Kosztolányi Dezső, Radnóti Miklós, Balassi Bálint és Nagy László megzenésített versei hallhatók.

A koncerten a zenekar tagjait vendégművészek is segítették. Néhány dal erejéig beszállt a közös zenélésbe a lemez hanganyagának felvételét gondozó Farnbauer Péter (Fambi), az Elán zenekar zenésze és Nagy László (Culó), a LGT Revival Band énekese, valamint Rácz Csaba, csellista is.

 

 

Králik Róbert, ATEMPO.sk / kralikTV.com