Együtt „cirkuszol” Karácsony János, a ValMar, a Margaret Island és Schoblocher Barbara (KLIP)

Együtt „cirkuszol” Karácsony János, a ValMar, a Margaret Island és Schoblocher Barbara (KLIP)

A cirkuszi világ, és ehhez kapcsolódva a Locomotiv GT Miénk ez a cirkusz című dalának feldolgozása és új klipje határozza meg a Strand Fesztivál idei arculatát. A rendezvény augusztus 23-tól 26-ig tart Zamárdiban.

Strand Allstars néven a Locomotiv GT Miénk ez a cirkusz című negyvenéves dalát dolgozta fel a Margaret Island, Schoblocher Barbara, a ValMar és az eredeti előadók közül Karácsony János. A fesztivál idén minden elemében cirkuszi világot idéz.

A Miénk ez a cirkusz című dal producere Lobenwein Norbert, a Strand egyik alapítója; a klipet és a cirkusz világát idéző fotókat az egyik legismertebb fotóművész, Nánási Pál jegyzi.

"Felemelő érzés és büszkeséggel tölt el, hogy ennyi idő után is élnek az LGT-dalok, az új feldolgozás és a közös munka nagyon jól esett" – mondta Karácsony János (James), a Loksi gitárosát, aki a mostani változatban is szerepet kapott.

A feldolgozást a Margaret Island készítette, ebbe szálltak be a felkért művészek, énekesek, Karácsony mellett Schoblocher Barbara és a ValMar.

"Balatoni lányként kiskoromban minden nyáron megnéztük az arra járó vándorcirkuszokat a családdal. Nosztalgikus élmény lesz számomra, hogy éppen a Balaton partján eleveníti fel ezt a hangulatot a Strand Fesztivál. A Margaret Island életében meghatározó volt az LGT, megtiszteltetés, hogy újra együtt dolgozhattunk Karácsony Jánossal" - fogalmazott Lábas Viki, a Margaret Island énekese.

Füstös Bálint, a zenekar gitárosa úgy vélte, mai szemmel is nagyon frissek tudtak maradni az LGT dalai, aktuálisak a szövegek. "Próbáltuk megőrizni az eredeti dal hangulatát, a Miénk ez a cirkusz egy igazi közösen éneklős dal, ezt szerettük volna visszaadni a felvételen".

A ValMar egyik első nagykoncertes fellépése a Strand Fesztiválhoz kötődik. Valkusz Milán, a csapat tagja kiemelte: a Miénk ez a cirkusz szövege filozofikus magaslatokba emeli a cirkusz témáját, amibe belecsempészi az emberek mindennapi interakcióit: a törpe ordibál, az óriás félre áll.

 

 

A Strand és a Hajógyár Legendák című sorozata tavaly indult, ebben élő legendák és fiatal zenészek közösen dolgoznak fel generációk számára meghatározó dalokat, amelyeket aztán elő is adnak a fesztivál színpadán. Idén az LGT Miénk ez a cirkusza mellett további három különleges felvétel jelenik meg, mindegyiket a Strand idei tematikájához hűen élőben, a Fővárosi Nagycirkuszban rögzítettek.

Az aurevoir a 40 éves Pál Utcai Fiúk Legelő című dalát öltöztette új köntösbe, a Blahalouisiana Kovács Katival közösen mutatta be a Szólj rám, ha hangosan énekelek című slágert, míg Pénzes Máté és a Zseb Presser Gábor Ringasd el magad című slágerének adott új színt. Az elkészült számok és a hozzájuk forgatott klipszerű live act videók először augusztus 14-én, 18-án és 21-én lesznek hallhatók és láthatók a Hajógyár YouTube-csatornáján, majd a platform Spotify-csatornájára is felkerülnek. A zamárdi Strandon egy közös koncert keretében szólalnak meg a feldolgozások.

 

Roni, ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Strand Fesztivál