HAZAI-MUTATÓ: Két Bogyó klippremier és interjú

Egy egészen friss zenei duó jelent meg a hazai zenei palettán. A galántai Két Bogyó (KB) mindjárt egy klippel indít, mely Caro Emerald Back it up című dalának feldolgozásához készült. A két bogyóval, Dudás Dásival és Szabó Ádám Gilaval beszélgettünk ennek apropóján.

„A Két Bogyó hivatalosan csütörtökön, április 30-án alakult, amikor véglegesen elkészült a videónk. Őszintén szólva komolyabb tervezés nem előzte meg ezt a dolgot. Rengeteg időt töltünk együtt, elég nagy részét „zene-közeli“ tevékenységgel ütjük el és az egyik este hirtelen felindulásból úgy döntöttünk, hogy csinálunk egy közös zenei projektet. KáBé ennyi :-)” - árulta el Dási, az énekesnő.

Stílusilag még nem határolták be zenéjüket, de van amihez tartják magukat: „Azt mondanám, hogy ez „Bogyózene“. Szó szerint. A lényeg, hogy tartalmazzon „bogyó faktort“ és legyen Zene, amivel ki tudunk fejezni ezt-azt ... más kritérium nincs :-)”

Gila 10 évig volt az Előtag zenekar énekes-gitárosa. Hasonló posztokat töltött be a Storyumban és Pampalinyben is. Jelenleg a Hope Red gitárosa. „Ezeken kívül vendégzenéltem néhány előadóval, például Szarka Tamással is. Jelenleg a Gila Stúdióban készítek felvételeket és egyéb hangtechnikai munkálatokat. A "rendes polgári foglalkozásom" pedig közjegyzői koncipiens.”

Dásit elsősorban a Pátria Rádió szerkesztő-műsorvezetőjeként ismerhetjük. Ez az első komolyabb zenei projekt, amiben részt vesz. „Néhány éve Takács Noémivel (aki tavaly A Dal-ban is feltűnt) „turnéztunk“ a környező falvakban, és egy rövid ideig az Érsekújvári Rockszínpad énekese is voltam.”

Az első klipjüket pár napja tették közzé, mely egy feldolgozás KB módra:

 

 

„Nagyon szeretem Caro Emeraldot, és karácsonyra kaptam Gilától egy zenei alapot, a Back it up akusztikus verzióját. Tulajdonképpen ez az ajándék alapozta meg a közös zenélésünket, így aztán kézenfekvőnek tűnt, hogy ezzel a dallal mutatkozzunk be. A klip néhány hete készült Felsőszeliben, a Dudvág partján. De csak azért ott, mert féltünk, hogy lemegy a nap és ez volt legközelebb hozzánk :-)” - tette hozzá Dási.

A duó elsősorban saját dalokat szeretne készíteni, melyhez a zenei ötleteket Gila szolgáltatja.

„Sok ötlet van, sőt komplett dalok is, talán egy hosszabb albumnyi is. Már csak bogyósítani szeretnénk őket. Mindkettőnk érzelmeit összeszőni és bebugyolálni ezeket a dalkezdeményeket, így lesznek bogyósak a dalaink. A nyár elején szeretnénk előrukkolni egy újabb nótával. Ez viszont teljesen saját szerzemény lesz és merőben más jellegű – szövegben és zenében is. Ezt fogja követni egy szintén teljesen más stílusú dal, de ez nem szándékos, egyszerűen így jön és így tudjuk kifejezni magunkat. :-) A zene pedig számunkra az elsődleges érzelemkifejező eszköz :-)”

A duó repertoárjuk összeállításán fog dolgozni a közeljövőben, mely elsősorban saját szerzeményekből áll majd össze. Így az meg a jövő zenéje hol hallhatjuk őket élőben, de reméljük hamarosan újra hírt kapunk a Két Bogyóról. Sok sikert kívánunk!

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk