Rusznák András játssza a krízisben lévő barátot a Vad Fruttik új klipjében (+VIDEÓ)

Nincs vissza címmel új dallal, és hozzá forgatott klippel jött ki a felvidéki dobossal működő Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt, ugyanis Likó Marcell egy krízisbe jutott barátjának Messenger-üzeneteiből írta meg a dalszöveget. A dalhoz készült videóban Rusznák András színművész alakítja a magánéleti válságba kerülő embert.

„A legjobb barátom egyik napról a másikra került krízisbe, miután a feleségével szétmentek, és Messengeren írta le valós időben, hogy mi történik vele” – mondta el Likó Marcell, a Vad Fruttik frontembere. „Ezek az üzeneteket annyira mélyek, őszinték voltak, hogy versként láttam őket. Ilyen állapotban az ember nem mérlegel, nem szépít, nem alakít a mondanivalóján, minden gátló effektus eltűnik, megszűnik a szuperego. Az alapok ezekből a közlésekből épültek fel, a refrének pedig az én vigasztaló szavaim.”

A dal a Nincs vissza címet kapta, és Rusznák András főszereplésével klip is készült hozzá. A színművész a videóban azt a helyzetet ábrázolja, amikor az elhagyott ember összepakol, majd elmegy otthonról. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=yTlUzNzZueM

 

A dal először élőben május 3-án a Parkban hallható. A koncert a Kék elnevezést kapta.

„Amikor a Vad Fruttikból hárman távoztak, az emberek értetlenül álltak a dolog előtt, mert azt hihették, hogy a színfalak mögött minden rendben van” – fogalmazott Marci. „Kézenfekvő lett volna, hogy a koncertnek a Nincs vissza elnevezést adjuk, de akkor sokan gondolták volna azt, hogy a tagcserékre reflektálunk. Így aztán ezt az ötletet elvetettem, és lett a Kék kifejezés. A koncert látványvilága az absztrakt festmények és kísérleti filmek világából merít, hogy dinamikus és különleges élményt teremtsen a résztvevők számára.”

A zenekar tagja 2023-tól a Marcelházáról származó Tokár Gábor, Ficture, akivel a Vad Fruttik nyári koncertjein is találkozhattok, többek közt a Fishing on Orfűn, a Művészetek Völgyében és az Ambrózia Fesztiválon.

„A legjobbkor jött a felkérés” – A Marcelházáról indult Tokár Gábor a Vad Fruttik új dobosa

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Lékó Tamás