MOST ÉRKEZETT: #1 címmel megjelent a Rómeó Vérzik új dala! – Pünkösdvasárnap a Barba Negrában zenélnek (+KLIP)

Hosszú ideje nem írtak dalt. Május 12-én, vasárnap 12 órakor jelenik meg a legújabb. #1. Csupán ennyi a címe. A másik irány. Így szól az alcíme. Megegyeztek a zenekarban, egy-két évig nem adnak ki lemezt, hanem dalokat írnak, amelyekhez videoklipeket forgatnak. A friss dal vérbeli rock and roll. Az előzetes alapján, a klipjének is van sava, borsa. Ez az a bizonyos másik irány. Kovács Koppány frontembert faggattuk.

„A #1 ennek a másik iránynak az első dala. Egy szívre tetováltuk, ami a legújabb pólónkon is megjelenik.

Aki meghallgatja az új dalt, azt érzi majd, hogy lázadó és robbanós”

– kezdte a dalszerző, basszusgitáros, énekes, hozzátéve, a kiskunhalasi Hungarian Stage Rental Group monumentális díszletet épített a klip forgatásához.

„Ők Magyarország egyik legnagyobb színpad- és látványtechnikai cége. Sokban segítik a munkánkat, régóta jóban vagyunk. Náluk forgattuk a No Future című dalunk klipjét, amelyet a nemrég Fonorgam-életműdíjban részesült Galler András ››„Indián‹‹ rendezett. Abban nyolc méter magasan építettek nekünk színpadot. Most is mi utaztunk hozzájuk Kiskunhalasra.

A #1 klipjét jómagam rendeztem, az első pillanattól tudtam, mit szeretnék kihozni képileg a dalból. Azonnal tudtam, hogy nem egy történetet szeretnék feldolgozni, hanem egy tipikus imidzs klipet forgatni a zenekarnak. Szinte előre láttam magam előtt az egészet.

Ezért nem kértünk fel rendezőt, mondtam a srácoknak, ezt én szeretném megcsinálni. Császár Róbert és Zsoldos Dávid, a Down For Whatever zenekar tagjai, akik videoklipeket is készítenek, kiváló operatőrök voltak” – részletezte Koppány, aki arról is beszélt, hogy a Rómeó Vérzik három koncertet tervezett be az idén tavaszra.

 

Rómeó Vérzik

 

„Kismányok és Makó mögöttünk, Budapest, a Barba Negra előttünk. Pünkösdvasárnap lépünk fel a nyári Rockmaraton beharangozó koncertjén, a május 17. és 19. között a Barba Negra deszkáin pergő Pünkösdi Metál Fesztiválon.

Az idei koncertjeinket meghatározza az idén 20 éves ››Engedd belém!‹‹ című albumunk, több dalt játszunk erről a lemezről, amellyel befutottunk Magyarországon.

Ősszel egy nagy budapesti Engedd belém! koncert, majd négy vidéki helyszínen is teljes egészében lejátsszuk a lemez dalait. Azután gőzerővel készülünk 2025-re, amikor 30 éves lesz a Rómeó Vérzik” – sorolta a zenész, aki meglepő fordulattal ajánlotta új, #1 című klipjük rajtját.

„Ennél jobban nem szólhat jó ebédhez a nóta. (nevet) Most mindenki láthatja, hogy a közel 30 éves Rómeó Vérzik zenekarban kőkeményen lüktet a vér. Dallamos, fülbemászó refrénnel rendelkező dal lett. Bízom benne, hogy az egyik legnagyobb slágerünk lehet” – nyilatkozta Kovács Koppány.

 

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Rómeó Vérzik