Dzsungel könyve bemutató a Jókai színházban

Dzsungel könyve bemutató a Jókai színházban

A Komáromi Jókai Színház társulata az évad utolsó darabjaként 2015. június 12-én 19 órától mutatta be Dés László, Geszti Péter és Békés Pál népszerű musicaljét, A dzsungel könyvét, mely az öt bérletes előadáson kívül két alkalommal (június 27-én 19 órakor és 28-án 15 órakor) tekinthet meg a közönség az idei évadban. Az előadást a színház főrendezője, Méhes László állította színpadra. A főpróbán a sajtósok és a premier előtti előadásra jegyet váltott teltházas közönség elsőként nyugtázhatta, hogy a komáromi Dzsungel könyve is óriási siker várományosa. Az előadás végén hosszú percekig állva tapsoló nézők minden esetre ezt jelzik előre. Szerény véleményem szerint minden nagyon ott van, ahogy azt mondani szokták.

A főszereplő, a Mauglit alakító Sándor Péter m.v. nemcsak jól játszik, de kivételesen énekel is, sőt a precízen kimunkált felsőteste is bizony vonzza majd a színházba a közönséget. Főként a hölgyrajongókat :-) A szerelmét, Túnát játszó - cseh és szlovák tévés, filmes produkciókban is látható - Bárdos Juditnak is kifejezetten jól áll a "Pocahontas" szerep. A komáromi és vendégszínészek is lubickolnak a szerepekben, a dalokat, dalszövegeket pedig ugye nem kell senkinek bemutatni. Dés és Geszti e téren maradandót alkotott. A jelmezek is nagyon kifejezőek. Ki kell még emelni a tánckar munkáját, látszik, hogy nem először táncoltak színpadon. Egy szóval: kiváló rendezés, tökéletes játék, zene, ének és látvány. Mindenkinek szívből ajánlom a darabot, aki szeretne jól szórakozni és egy élmenyekkel teli estével megajándékozni önmagát, gyermekét vagy szeretteit.

A további szerepekben Holocsy Krisztina, Tóth Tibor, Tóth Károly, Bandor Éva, Majorfalvi Bálint, Bernáth Tamás, Skronka Tibor, Olasz István, Szabó Viktor, Méhes Gergely m.v. és Bernáth Áron m.v.. látható, hallható. A jelmezeket Gadus Erika m.v., a díszletet Székely László m.v. tervezte, a koreográfus pedig Kispál Anita m.v. volt. A zenei vezető szerepét Gebora György m.v. látta el. Közreműködnek a Madách Musical Tánciskola növendékei, valamint további táncművészek.

 

Králik Róbert, ATEMPO.sk / kraliktv.com
Fotó: Kiss Gibbó Gábor