Megjelent a 360 fokos Ákos klip és az új album: Még egyszer

Ma jelent meg Ákos legújabb stúdiólemeze Még egyszer címmel. Az új album megjelenésével egy időben bemutatta a címadó dalra készült, innovatív klipet is, amelyet 360 fokos kameratechnikával rögzítettek. 

Ákos albumainak megjelenését mindig nagy várakozás előzi meg. Új dalokat tartalmazó anyaga legutóbb három évvel ezelőtt, 2012 őszén jelent meg, 2084 címmel, amely platinalemez lett, és Ákos eddigi leglátogatottabb koncertsorozatát hozta el.

A legújabb, MÉG EGYSZER című korong Ákos tizennyolcadik magyar nyelvű szólóalbuma. A szintirock hangvételű, 54 percet meghaladó játékidejű kiadvány tizenhárom új dalt tartalmaz. Az albumról több szerzeményt ismerhet már a közönség: a programadó ÚJRAKEZDHETNÉNK mellett szerepel rajta a Youtube-on jelenleg a hárommilliós nézettség közelében járó IGAZÁN című dal, amely 2014 egyik legnagyobb rádiós sikere volt, emellett címadó szerzeménye lett egy platinalemezes EP-nek és a most is zajló, a befejezésre várhatóan 170 ezres (!) látogatottságú koncertturnénak.

A korábban soha nem hallott szerzemények közül kiemelkedik a himnikus MÉG EGYSZER, a slágervárományos UGYANÚGY, a dörgedelmes KEDVESNŐVÉREK és az akusztikus hangszerelésű ÁTÖLEL. A sokszínű, mégis egységes megszólalású anyagon a szintetizátorok mellett vonósok, élő dob, rengeteg elektromos- és akusztikus gitár, valamint basszusgitár is megszólal. A felvételt Lepés Gábor hangmérnök rögzítette és keverte Ákos stúdiójában, a borítófotókat Emmer László és Juhász Viktor fotóművész készítette. A kiadvány CD-változata izgalmas fotóanyaggal illusztrált szövegkönyvvel, exkluzív Super Jewel Box kivitelben kerül a boltokba. Ákos egyedi hangzás- és szövegvilágú MÉG EGYSZER című lemezéről bízvást elmondható, hogy az év egyik leginkább várt magyar albuma.

“Komoly munkát sűrít az anyag. A dalokat tavaly kezdtük írni, a szerzői munka folytatódott az idei intenzív koncertszezon kellős közepén is. Lényegében az előadások közti szünetekben rögzítettük a lemezt. A szövegeket szokás szerint én jegyzem, a zenék többségéért Hauber Zsolti felel, de két dalnak Lepés Gábor a zeneszerzője, csakúgy mint jómagam. A végső hangszerelések és a lemez audiofil hangzásának kialakítása igazi csapatmunka volt. Ódivatú szerző-előadó vagyok, hiszek abban, hogy a dalszerzés és a hangfelvételkészítés is önálló művészeti ág. Ez a hozzáállás jelenik meg a Még egyszer dalaiban és megszólalásában is.” - mondta Ákos

A címadó MÉG EGYSZERhez különleges klip is készült a Samsung Electronics Magyar Zrt. támogatásával, 360 fokos kameratechnikával, mobileszközökön és speciális, virtuális valóság-szemüvegeken is megtekinthető formátumban. A különleges technológia révén szabadon nézelődhetünk Ákos klipjében, magunk is részesei lehetünk az eseményeknek.

„Mindig is vonzottak az innovatív technikai megoldások, és motiváló erőként éltem meg a folyamatos technikai fejlődést a munkám során. A Samsunggal való együttműködés révén lehetőségünk nyílt rá, hogy a legmodernebb technológiát használva egy teljesen új formátumot próbálhassunk ki. Kemény forgatáson vagyunk túl, a legrázósabb része az volt, amikor a víz alatt kellett énekelnem egy fémpanelhez rögzítve. Ijesztő volt a fulladás-közeli élmény, de sok őrültséget vállaltam már a dalok kedvéért, és remélem, a közönség is visszaigazolja majd a befektetett munkát. Szeretnénk, ha egyedülálló élményt nyújtana az új album és a különleges formátumú klip is” – fűzte hozzá Ákos.

A napokban fejeződik be az IGAZÁN / TURNÉ 2015 című koncertsorozat (október 3-án Győrben láthatjuk), amely 17 állomáson volt látható, és közel 170 ezer érdeklődőt vonzott. Ákos és zenekara a turné után 2015. december 17-én lép színpadra: idén is a Papp László Budapest Arénában zárul az év, itt mutatják be a legújabb stúdióalbum, a MÉG EGYSZER dalait. Érdemes most is időben beszerezni a belépőket, mert komoly érdeklődés mutatkozik az évzáró nagykoncert iránt.

Itt a videó, amelyben a bal felső gombbal lehet mozogni a lejátszás közben:

ATEMPO.sk