KLIPPREMIER: Storyum - Sweet Killer

A Storyum metál zenekar hamarosan új albummal jelentkezik Freedom címmel, melynek hírnöke a Sweet Killer című dal és a hozzá tartozó klip. A zene és a szöveg a zenekar gitárosához, Joe Janikhoz fűződik, akinél a felvételek is készültek. Ez már a sokadik videóanyaguk, de ezt nevezhetjük az első hivatalos klipnek, mellyel egy új időszak kezdődik a zenekar életében.

 

Eredetileg a banda nem ezt a dalt választotta a lemez felvezetőjének. „Viszont mikor elkészült, akkor pár meghallgatás után szinte magától kirajzolódott, milyen cselekménye lehetne a klipnek, ha egyszer belevágnánk. Ezek után az ötletet megosztottuk a Moony Cinema csapatával, akik annyira kreatívnak találták, hogy az ötletből végül kész anyag lett. A többi klip ötlet pedig háttérbe szorult. Legalábbis egyelőre...” - árulta el Joe kérdésünkre.

A klip egy hosszú folyamat gyümölcse. A munkákat még 2014 decemberében elkezdték. „Abban a hónapban rögzítettük az első jelenetet is, és 2015 augusztusában kapta meg a végső, jelenlegi formáját. Nagyon-nagyon sok és kemény munka van mögöttünk. Szinte hihetetlen, milyen erős akaratú, kitartó stábbal tudtunk együtt dolgozni. Volt olyan forgatás, amikor kb. 4 - 5 fok lehetett kint, szakadt az eső és egy szál ingben kellett a főszereplőnek (Máté Levente) majdnem 5 órán keresztül forgatnia, a kamerával dolgozó Gerő Johnny pedig szintén egy szó nélkül, maximális profizmussal készítette a felvételeket. Ezúton szeretném megköszönni az összes ember segítségét, akik részt vettek a klip készítésében.” - mondta az ötletgazda. Joe a forgatókönyvet és a rendezést is jegyzi, de munkájában sok segítséget és támogatást kapott Pataki Ádám színművésztől és a stábtól is.

 

Lássuk hát az új klipet:

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A bandával legközelebb október 31-én a pozsonyi Falmes klubban találkozhatunk. De további dátumok is hamarosan nyilvánosságra kerülnek.

És ami a jövőt illeti :-) „Szeretnénk egy Forma 1-es csapatot vásárolni, de valahogy én ebben személy szerint nem hiszek. Nagyobb esély van rá, hogy mi is azt mondjuk, amit ilyenkor egy zenekarnak mondani kell: természetesen sokat szeretnénk koncertezni és egyre több helyre eljutni. Azért valahol a lelkünk legmélyén hiszünk még a Forma 1-es lehetőségekben…:-)” - tette hozzá Joe.

 

A Storyum-ot 2011-ben alapította Joe. Azóta rengeteg változáson esett át a banda, mert a kezdeti évek amolyan szárnybontogatásnak tudhatóak be. Miután az eredeti felállásból távozott a gitárposztról Szabó Gila Ádám, Joe újraalapította a zenekart, de már konkrét célokkal, hangzással, stílussal. A banda jelenlegi felállása:

Džana Klawesowa - ének
Los Davidos - gitár
Noro Nes - dob
Thomas Doomy - basszusgitár
Joe Janik - gitár

A zenekar állandó tagja, aki bár nem áll velük a színpadon, de aki nélkül ők sem állhatnánk fel időben, Koczkás Dani.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk