Mihályi Réka a Gézengúzok között – új klip és gyermeklemez

A párkányi származású Mihályi Réka, akit eddig elsősorban a Group'n'Swing énekesnőjeként ismerhettünk, ezúttal egy új világba kalauzol el minket. Elkészítette első gyermeklemezét Masni és Pocó címmel, melyet egy videoklippel harangozott be.

„A lemez hivatalos megjelenése 2015. december 5-e, amit összekötünk egy Mikulás koncerttel.” - árulta el Réka. „A produkció tulajdonképpen két karakterre épül, Masni a kislány, valamint Pocó a kisfiú. A lemez dalait ők kötik össze aranyos párbeszédeikkel. A két szereplőből báb készült, így a koncertek nem csak zenei élményt nyújtanak majd a gyerekeknek, hanem egy igazi bábelőadást is egyben. Természetesen a lemez illetve a koncert anyaga is, minden része tökéletesen ki van dolgozva, egymásra épülnek az elemei, hiszen nem titkolt vágyam volt, hogy egy legapróbb részleteiben is összerakott minőségi anyagot készítsek a gyerekeknek.”

A lemezzel az énekesnő egy régi vágya teljesült. „Tulajdonképpen kilenc éve jött először az ötlet, hogy szeretnék egy gyereklemezt, de az élet mindig közbeszólt és egyre csak tologattam a dolgot. Idén nyáron végül a „sarkamra álltam” és nekiálltunk a tényleges munkának. Anyukám, mint az ebedi óvoda igazgatónője, rengeteget segített azzal, hogy az elkészült zenei anyagot a saját óvodásain tesztelte, ezzel folyamatos visszajelzést biztosítva számomra, hogy jó az út, amit csinálok!”

 

Masni és Pocó

 

A Masni és Pocó lemezanyagát Romhányi Áronnal közösen készítették. „Mivel zeneileg akár felnőtt anyagnak is minősíthető a lemez, fontos volt, hogy szövegében teljesen gyerekbarát legyen. A környezetem gyerekeit kérdeztem meg arról, hogy mi minden foglalkoztatja őket, így már konkrét témákat tudtam adni a szövegíróknak, akik kellő humorral vagy épp nevelő szándékkal írták meg a dalszövegeket. A lemezen egyébként kiváló zenészekkel volt szerencsém együtt dolgozni! Ami szintén hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy dr. Kádár Annamária, pszichológus, mint szaktekintély, hivatalos ajánlását adta a lemezhez!”

A lemez beharangozó klipje a Gézengúzia című dalhoz készült, mely egyben a Gézengúz Alapítvány himnusza is lett. A videót az alapítvány központjában, a Cseppek Házában forgatták. „Ez az a hely, ahol mind szakmailag, mind pedig emberileg felbecsülhetetlen munka folyik. Hatalmas élmény volt részese lenni ennek a varázslatos világnak!”

A dalt Romhányi Áron írta, a dalszöveg pedig Lombos Márton munkája. „A refrénben zenész barátaim kislányai vokáloznak: Maya, Blanka, Jázmin, Lea, Lili és Luca, valamint Kiss Kamilla fuvolázik a dalban. Azt gondolom a klip által sikerült megmutatnunk Gézengúzia mesevilágát. :-)”

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Ez az első hivatalos klip, de messze nem az utolsó. „Sokat gondolkodtunk, melyik dalhoz készüljön videoanyag vagy esetleg animáció, végül aztán úgy döntöttünk mindegyikhez készítünk videoklipet! Változatos a zenei hangzás, beszédesek a dalszövegek, sőt jobbnál jobb hangszeres szólók színesítik a dalokat, így kár lenne bármelyiket is kihagyni vagy elhanyagolni! Szóval hamarosan érkezik az új videoklip! :-)”

Sok sikert az új lemezhez és már most kíváncsian várjuk az újabb videókat :-) A Masni és Pocó az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen rendelhető meg.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk