DALPREMIER: Noémo - Egy év

A peredi származású Takács Noémit A Dalban, az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi fordulójában ismerhették meg szélesebb körben, ahol is a BülBüls formációval mutatkozott be. A trió már a múlté és 2014-ben a sikereken felbátorodva, és a tapasztalataiból tanulva ugyanazon muzsikusokkal Noémi létrehozta saját zenekarát Noémo néven.

 

Az együttes most új dallal jelentkezik Egy év címmel. Ezzel kapcsolatban kérdeztem Noémit: 

Nyáron jelent meg az első lemezetek. Ez az újdonság egy új lemez hírnöke?

Igen, akár egy új lemez hírnöke is lehet. Van jópár új ötletünk, félkész dalunk, amiket fokozatosan szeretnénk rögzíteni és megjelentetni. Az első választás az Egy év c. dalra esett. Egy év múlva talán összejön egy újabb lemez :-)

A dal szövegét Hajós András írta. Ez az első közös munkátok?

Az újdonság zenéjét Tempfli Erik írta a szöveget pedig Hajós András. De nem ez az első közös dalunk. A teljes Bal - Jobb albumra közösen írtuk a szövegeket, valamint a Kis utazás c. dalt András jegyzi zeneszerzőként.

Klipet terveztek hozzá, vagy jelenleg ez nem prioritás?

Manapság a képi világ nagyon fontos tartozéka egy-egy dalnak. Terveznénk mi rengeteg klipet, egyelőre sajnos anyagilag nem tudjuk megengedni magunknak.

 

Idén már nem lesz több Noémo koncert, de jövőre biztosan találkozhatunk velük. Addig is hallgassuk az új dalt körbe-körbe :-)

 

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk 
fotó: Totisz Tamás