Új klip: Soul, drum and bass és látványos New York-i képsorok Delov Jávor első videójában

Delov Jávor régóta a hazai zenei színtér egyik kiemelkedő szereplője, olyan produkciók dobosaként ismerhettük meg, mint a Turbo, a Tintanyúl, a Barabás Lőrinc Eklektric és a Fábián Juli & Zoohacker, de ő álmodta színpadra, majd futtatta fel az improvizációra épülő zenei sorozatot, a mostanra nemzetközi szinten is elismert Random Tripet is. Most pedig szólóban mutatja meg magát, elsőként a Fight For Love című saját dalával.

A fáradhatatlan zenész kb. egy éve határozta el, hogy önálló projektbe is belefog a már meglévő zenekarok mellett, hiszen folyamatosan az újat keresi és bátran vándorol műfajról műfajra, hogy még tovább színesítse zenei palettáját. Így most a rock, jazz, improvizatív és poposabb irányok mellett a soult is előtérbe hozza, nemcsak a dobos, de a szerző szerepét is betöltve új produkciójában. Az első dalhoz, a Fight For Love-hoz Amy Winehouse korábbi vokalistáját, Zalon Thompsont kérte fel, akivel egy közös Random Trip alkalmával ismerkedett meg:

„Egyből világossá vált számomra, hogy dől belőle a zene, a soul nyelvét beszéli. A zseniális hangi adottságok mellett rendkívüli előadó is, és a jó viszonynak köszönhetően, amikor felvetettem neki, hogy dolgozhatnánk együtt, azonnal igent mondott. A számunk néhány napja debütált a Petőfi Rádióban és szerencsénkre nagyon pozitív visszajelzéseket kapott. Számomra az izgalmas kihívást az jelentette a dal írása során, hogy szinte a semmiből építkezik és végül egy teljesen eltérő zenei világban nyílik ki, átívelve a soulon és a drum and bass-en.” – mesélte a Fight For Love születéséről Jávor.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A klip is több világot hoz össze a greenbox technika segítségével, így a zenészek különböző New York-i helyszíneken láthatók, sőt, a dolog érdekessége, hogy belekerültek olyan helyek is, amelyek a valóságban nem léteznek, csak digitális utómunkával jöttek létre. A videót az a Bajkov Delov Valentin és Dorner Anita, vagyis a Delov Digital készítette, akik két éve már meghódították az internetet

.

Jávor és szerzőtársai - a kiváló billentyűsök, Milosevits Mirkó és Szebényi Dániel - folyamatosan írják az új dalokat, melyekből a klipes dalon kívül egyet, a Rebelliont már meg is lehet hallgatni itt. Zalon mellett számos más hazai és nemzetközi előadóval folyik a munka, az új szerzeményeket pedig 2016. január 22-én lehet élőben hallani az A38 Hajón, Jávor debütáló koncertjén.

aTEMPO.sk