DALPREMIER: Emmer Péter – Végtelen út

Hosszú idő után Emmer Péter gitáros új saját dallal jelentkezett. A Végtelen út című szám szöveges videóként debütál és egy új zenei korszaknak a hírnöke, ahol már énekesként is bemutatkozik.

„A zenét és a szöveget is én írtam. Az az igazság, hogy megkerestem egy-két szövegírót, de nagyon elfoglaltak voltak és aki ismer, az tudja, hogy ha belelkesülök, akkor nem szeretek várni :-) Így tollat ragadtam és ez lett a Végtelen út.” - árulta el Peti. „Nincs kizárva, hogy mások is írnak majd szöveget valamelyik dalomhoz. Nyitott vagyok mindenre ami érték.”

További érdekesség, hogy az éneken és gitáron kívül a hangszerek nagy részét is Ő szólaltatja meg. „Magam játszom a dobokon kívül az összes szólamot, beleértve a vokálokat is. De ez nem azért van, mert zsarnok vagyok és nem engedek mást a dalok közelébe :-) Így hozták a körülmények. De tervezem, hogy meghívok a lemezre közreműködő zenészeket, elsősorban olyanokat, akik esetleg koncerten már nem tudják velem bemutatni a dalokat.”

Ez az első olyan dal, amely a saját neve alatt jelent meg és ahol szólóban is énekel, de maga az éneklés nem állt tőle soha távol.

„Mindig is énekeltem, de valahogy sosem ereztem késztetést, hogy ezt egy banda élen tegyem. Inkább a gitározással, illetve a hangszereléssel voltam elfoglalva. De változnak az idők … Hiszem, hogy egy dal a szerző előadásában lesz igazán hiteles. Ő érzi mit szeretne közvetíteni a hallgató felé, ő éli meg a dalszerzés mélységeit, és ha esetleg még énekelni is tud, az nagyon szerencsés fúzió lehet.”

 

 

EMMER címmel 10 éve jelent meg első saját albuma, ami akkor még csak instrumentális dalokat tartalmazott, de a nem-titkolt új cél ezúttal egy énekes lemez kiadása. Nincs időhöz kötve a megjelenés, így bármikor meglephet minket vele :-)

„Alapvetően énekes dalokban gondolkodom, de nincs kizárva, hogy készül majd instrumentális darab is. Azokra is gondolni kell akik anno beszerezték az első lemezemet is. A rock zene áll hozzam a legközelebb, annak is a dallamosabb, igényesebb fajtája, az úgynevezett AOR (adult oriented rock). Szeretném, ha most már egységesebb lenne, bár nálam ezt soha sem lehet tudni :-)”

Ha elkészül az album mindenképp élőben is bemutatásra kerülnek a dalok. „Még nem tudom pontosan kikkel, bár vannak ötleteim, de ez sok minden függvénye. Meg az is kérdés, hogy szeretnének-e velem tartani ebben a kalandban a kiszemeltek :-) Az az igazság, hogy mindig el voltam kényeztetve jó zenészekkel és ezert nagyon hálás vagyok a sorsnak. Tehát nem lesz nehéz összerakni egy ütőképes csapatot.”

Petivel nagyon sok formációban, produkcióban találkozhattunk és találkozhatunk egyfolytában. Holnap például Tatabányán a Jászai Mari színházban is feltűnik.

És hogy mi a terve az új évre? „Játszani, zenélni szeretnék minden mennyiségben. Egy elég komoly magánéleti válságon vagyok túl, ami sajnos rányomta a bélyeget a munkámra is, rezignálttá váltam és nem ment könnyen semmi, de már optimistán tekintek a jövőbe. Élvezni szeretném minden percét és ezért elkövetek mindent, hogy így legyen. Csak előre!!!”

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk