Klasszikus zenei klipet készített az Opera Trio - O mio babbino caro

A dunaszerdahelyi Opera Trio egy különlegességgel állt elő. Klasszikus zenei klipet készített. A három szoprán, Kovács Nagy Andrea, Kevicky Tünde és Kollár Katalin az O mio babbino caro áriát dolgozta fel.

Nem egyedi eset az övék, hisz működik egy TV csatorna is, ahol csak klasszikus zenei videók láthatóak.

„Egyre több zenei klip készül ebben a stílusban is, ez is egyfajta csatorna, amin keresztül megmutathatjuk magunkat. Az emberek talán fogékonyabbak a komolyzenére, ha nemcsak hallják, de látják is. És hát egy ilyen világban élünk, mi is haladunk a korral :-)” - árulták el az énekesnők.

A videóban Giacomo Puccini Gianni Schicchi címü operájának legismertebb áriája hangzik el. „Mindhármunk sokat énekelte, szép élmények fűznek hozzá, ezért esett erre a választásunk. Érsek Rezsőnek köszönjük ezúton is, hogy átdolgozta háromszólamúvá az Opera Trio részére.”

Ez a trió első klipje. „A koncepciója saját ötletből fakad, igyekeztünk az ária tartalmából kiindulni. Az operatőrünk egy nagyon jó zenész ismerősünk volt. Reméljük a jövőben sikerül még több klipet forgatnunk, persze ehhez szükségünk lesz mecénásokra, akiknek ugyanúgy szívügye a komolyzene, mint nekünk.”

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

„Három éve alakultunk meg azzal az indíttatással, hogy nagyszabású, zenekaros koncertekkel szórakoztassuk az opera és operett kedvelő közönséget, és jövőre január 1-jén 18 órai kezdettel a Siposkarcsai Faluházban valóra is válik az álmunk. A híres pozsonyi Metropoliten zenekar kíséretében hallhatják az Opera Triot, Roman Krškot a Szlovák Nemzeti Operaházból és Matyó Máriót a Magyar Állami Operaházból.”

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk