DALPREMIER: Szabó Gila Ádám - Ne siess most

Szabó Gila Ádám

Karácsonyi dal Felvidékről. Megjelent Szabó Gila Ádám legújabb szerzeménye Ne siess most címmel. Az újdonság zenéjét és szövegét is neki köszönhetjük.

„Úgy alakult, hogy az összes hangszeren is én játszom a dalban. Ezeken kívül a dalocska hangmérnöke is én vagyok, mivel a Gila Studioban készült általam. A refrénekben pedig Dudás Dása segített ki a vokálokkal, akinek ezt nagyon köszönöm, mert talán nem tűnik fel mindenkinek elsőre, hogy ő is énekel, de nélkül sokkal üresebb lenne a nótácska.” - mondta Ádám a dallal kapcsolatban.

Nem volt előre eltervezve, hogy ez a dal most karácsonykor megjelenik. „Ez a dallam már réges-rég a fejemben kavarog és most döntöttem el, hogy rögzítem, ugyanis alkalmam adódott rá, hogy bemutassam a Pátria rádióban. Születésnapom alkalmából lett bemutatva december 19-én 16:20-kor. Azért írom le a pontos időt, mert számomra ez nagyon lényeges, ugyanis délután egykor még nem volt kész a dal :-) Hétköznap aztán sajnos nem volt időm tovább foglalkozni vele, de szentestéig adtam magamnak határidőt arra, hogy ezt megtegyem. Szerettem volna békés és nyugodt hangulatot megosztani az emberekkel még mielőtt megszületik a kis Jézuska.”

 

 

De hogyan is ünnepel Ádám?

„Hatalmas családunk van. 24-én délelőtt kedvesemmel, délután szüleimmel és húgommal, este egyik nagyszülőkkel, majd az éjféli mise előtt a másik nagymamámmal töltöm a karácsonyt. Ezek a délutáni és esti fázisok mindig mendikálással kezdődnek. 25-én barátnőméknél ebédelek, késődélután pedig jön a család hozzánk, kb. 30-an :-)

26-án és 27-én pedig szinte biztos hogy a stúdióban leszek, mivel ott van a természetes előfordulási helyem. Bár huszonhetedikén van még egy családi eksön az unokatestvéreimnél...28-ától pedig újra jogásszá válok, de csak délután négyig, mivel utána újra a zenéé a főszerep.”

BOLDOG KARÁCSONYT :-)

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk