VIDEÓ: Az Alldevils 20 éves jubileumi filmje

Alldevils

A jabloncai Alldevils zenekar tavaly karácsonyra tette elérhetővé mindenki számára a 2014-ben készült 20 éves jubileumi koncertet megörökítő filmjét. A DVD-n kiadott anyagon a zenén kívül beszélgetést is láthatunk a tagokkal, akik visszaemlékeznek az elmúlt 20 évre.

 

 

A zenekart 1994. március 8-án alapította Kovács Károly (ének, gitár), ifj. Bazin István – Öcsi (dobok) és Kovács Oszkár (basszusgitár) érezve, hogy szükség van valami jó és dögös zenére. Még az első év folyamán tagcserére került sor, ugyanis Oszi az egyetemi tanulmányai miatt nem tudta folytatni a zenélést. Őt váltotta Cseh Gábor (Csiga).

És elindult a kocsi. A banda elsősorban saját szerzeményeket kezdett játszani. Ekkor születtek például a Csucsu fesztivál, a Halálvölgy, a Segítség, józanodom vagy a Koldus haver cimű számok. A zenekar egészen 1997-ig trióként működött, amikor billentyűssel bővült a csapat Várady László személyében.

Ezután több tagcsere is történt: 2001-ben a basszusgitáros szerepét Mezei Krisztián vette át, Jánosdeák Péter 2007-től mint ritmusgitáros és vokalista csatlakozott. Még ebben az évben stúdióba vonult a csapat és megszületett a Veszett világ című album, ami egy válogatás lemez, mely összefoglalja az elmúlt 10 év munkásságát.

20 év után a zenekar jelenleg felállása:

Kovács Károly - gitár, ének
Bazin István - dobok
Fazekas Béla - billentyűs hangszerek, ének
Mezei Krisztián - basszusgitár, ének

ATEMPO.sk