A Dal 2016: Vásáry André - Why

Vásáry André

Itt a következő dal, Vásáry Andrétól a Why, mely szintén részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2016. január 23-án a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2016 versenyben.

A debreceni születésű férfi szoprán énekes három arany és egy platina lemez büszke tulajdonosa. Bostonban képezte magát, megnyerte a Miskolci Operaversenyt, és döntősként szerepelt a Római Nemzetközi Énekversenyen is. Részt vett az Adoro Együttes turnéján Németországban, meghallgatta őt Riccardo Muti, valamint felkérték énekelni a bécsi Staatsoperbe. Hazai elismertsége nem csak a koncerteken mutatkozik meg. Szerepelt a Pesti Színházban, és három évadot játszott vendégművészként Schiller: Ármány és Szerelem című darabjában a Nemzeti Színházban. A komolyzene mellett sikeres fellépéseket tudhat maga mögött a könnyedebb crossover stílusban tartott koncertjeivel, valamint saját popdalaival. 2010 novemberében jelent meg harmadik CD-je, egy különleges karácsonyi album, a világon az első nagyzenekari kísérettel felvett karácsonyi összeállítás, melyet férfi szoprán énekes készített. 2012-ben megjelent negyedik, egyben első komolyzenei lemeze Koncert címmel, 2013-ban pedig részt vett élete első franciaországi és amerikai turnéján. 2014-es lemeze, a Mozijegy egy filmzenéket tartalmazó crossover album. A társadalmi szerepvállalást élete fontos részének tartja, rendszeresen lép fel főleg gyerekek, illetve környezeti katasztrófák károsultjainak javára rendezett jótékonysági koncerteken.

Why című versenydalát a Come Alongot (Horányi Júlia dala) is jegyző Harmath Szabolcs, valamint az idei Dalban három dalszöveggel is versenyző Johnny K. Palmer írták.

 

 

ATEMPO.sk