A Dal 2016: Kállay Saunders Band - Who We Are

Kállay Saunders Band

Itt egy újabb dal, a Kállay Saunders Band-től a Who We Are, mely szintén részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2016. január 23-án a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2016 versenyben.

Az együttes frontembere, a New York-i születésű Kállay-Saunders András énekes, zeneszerző, producer 2014-ben, harmadszori nekifutásra megnyerte A Dalt Running című felvételével. Az Eurovíziós Dalversenyen ebben az évben ő képviselhette hazánkat Koppenhágában, a döntőben minden idők egyik legjobb eredményét érve el. Magyarországi karrierje 2011-ben indult, mikor New Yorkból hazalátogatva benevezett a Megasztárba, ahol 5. helyezett lett. Azóta 9 kislemezt jelentetett meg, melyek mindegyike a MAHASZ Rádiós listájának TOP 10 dala közé került.

2015-ben Bodoczki Ernő basszusgitárossal, Tóth Ádám gitárossal, Szabó Dániel billentyűssel és Prohászka Zsolt dobossal megalapította a Kállay Saunders Bandet, azzal a céllal, hogy a továbbiakban kizárólag élő zenei kísérettel lépjen fel. A formációval 2015 tavaszán jelent meg első önálló nagylemeze, a Delivery Boy – emlékeztetve arra, hogy az énekes huszonévesen a suli mellett pizzafutárként is dolgozott. A 12 számos korongra a Running is felkerült, de hiányzik róla például a Mary Joe című szerzemény, amellyel Fehérvári Gábor Alfréd aratott sikert. A dalokat Szakos Krisztián jegyzi társszerzőként, a zenekar fellépett már Emeli Sandé és James Arthur hazai koncertje előtt is.

A Who We Are című versenydalt a frontember Pacsai Márkkal és Tóth Ádámmal közösen írta.

 

 

ATEMPO.sk