KLIPPREMIER! B the First - You Told Me That You Loved Me (A Dal 2016)

B the First

Bemutatjuk a B the First You Told Me That You Loved Me című számát, mely részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2016. január 23-án a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2016 versenyben. Az újdonsághoz a Y MEDIA TEAM szöveges videót is készített, amely most már mindenki számára elérhető.

A zenekar Pély Barnabás, a United frontemberének szólóprojektje, amelyet 2011-ben indított Péterfi Attila basszusgitárossal és Kottler Ákos dobossal. 2012-ben jelent meg első nagylemezük The First címmel, amelyen Barna saját szerzeményei hallhatóak angol nyelven, a 2014-es Mi ez a kupleráj? viszont többségében már magyar nyelvű dalokat tartalmaz, és szövegíróként közreműködött a korongon Varga Livius, Egyedi Péter, Péterfi Attila és Fecske András István is.

A zenekar frontembere, Pély Barna Artisjus-díjas zeneszerző, előadó már több mint egy évtizede a magyar jazz és könnyűzenei élet egyik sokszínű és meghatározó muzsikusa. Énekes-zeneszerzőként nyitottság, energikusság jellemzi, előadásmódjában a jazz, a blues, a rock, a soul, a funk és a pop alapvető stílusjegyeit ötvözi. Saját stílusát independent funk rock-ként definiálja. A zenekar basszusgitárosa, Péterfi Attila a Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz szakközépiskola után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-basszusgitár szakán szerzett diplomát. Több kiváló magyar zenésszel dolgozik együtt (Keresztes Ildikó, Péter-Szabó Szilvia, Galambos Dorina), de fő produkciójának a B The First zenekart tartja, melyben szövegíróként is részt vesz. Hasonlóan a dobos Kottler Ákoshoz, aki bár 7 zenekar állandó tagja, de nála is a trió az első. Ákos a Kőbányai Zenei Stúdió elvégzése után számos hazai produkcióban megfordult (Balkan Fanatik, Belmondo, Kovalsky Meg a Vega, Anna and the Barbies, Roy és Ádám trió, United, Gringo Sztár), dolgozott Jamie Winchester 2010-es Fonogram-díjas lemezén, és közreműködött a Jazzy dalversenyen közönségdíjasa, Fourtissimo Jazz Orchestrában koncertjein is.

You Told Me You Loved Me című daluk Pély Barna szerzeménye, szövegét Garai Máté és Garai Gergő írták.

 

 

ATEMPO.sk