A Dal 2016: Singh Viki - Katonák

Bemutatjuk Singh Viki Katonák című számát, mely részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2016. január 23-án a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2016 versenyben. 

Az indiai gyökerekkel rendelkező Singh Viktória Kudrat énekesnőt Király Viktor vokalistájaként ismerte meg a szélesebb nagyközönség, mielőtt bemutatkozott volna önállóan is a 2014-es Rising Starban. Zenei tanulmányait Budapesten kezdte, negyedik osztályos volt, amikor felvételt nyert a Magyar Rádió Gyermekkórusába, később pedig az Opera Gyermekkarában folytatta. Hangját folyamatosan képezte a Magnificat kórusban, a Kőbányai Zenei Stúdióban és számtalan helyen. 2003-ban elindult Megasztárban, de akkor csak a középdöntőbe jutott. Énekelt időközben az Anna and the Barbies, a Dacappella és az Unisex formációkban, és vokálozott mások mellett Zséda, Caramel, Majka, a Wellhello és a Hallott Pénz felvételein is. 2008-ban a Jazzy dalversenyen összetett második helyet ért el, 2014-ben pedig beénekelte magát a Rising Star legjobbjai közé. A Dalban eddig csak vokalistaként mutatkozott be.

Katonák című versenydalát a korábban zenei vezetéssel és rendezéssel foglalkozó Fitos Viktor, valamint Valla Attila eMeRTon-díjas dalszövegíró jegyzik.

 

 

ATEMPO.sk