A Dal 2016: Gáspár Laci - Love And Bass

Egy újabb dal, Gáspár Laci Love And Bass című szerzeménye, mely szintén részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2016. január 23-án a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2016 versenyben.

A balassagyarmati születésű Gáspár Laci egy iskolai Ki Mit Tud? versenyen aratta első zenei sikerét, ahol az ének kategória nyerteseként basszusgitárral ajándékozta meg az iskolaigazgató. A hangszerrel ismerkedve fedezte fel Marcus Miller, Jaco Pastorius és George Benson muzsikáját, amely a későbbiekben alapvetően meghatározta zenei ízlésvilágát. Játszott később jazz-zenekarban, és énekelt gospel-kórusban is, de aztán az énekléssel felhagyva évekig fizikai munkásként kereste a kenyerét. Családja unszolására nevezett be a Megasztárra, és bronzérmeseként kiérdemelte a 2004 legjobb férfihangja címet. Azóta fellépésről fellépésre jár, és ahol csak tud, jótékonykodik. 2008-ban főszerepet kapott a Madách Színház József és a színes, szélesvásznú álomkabát című musicaljében. Kétszer vihette haza az év legjobb férfi előadójának járó gömböcskét a VIVA Cometről, kétszer érdemelt Fonogram-díjat, de elismerték a Bravo és a Popcorn olvasói is. 2010-ben jelent meg 5. stúdióalbuma Nélküled semmi nem vagyok címmel.

Love And Bass című versenydalát Ferencz Péterrel (Peet Project), Tóth Marcell zeneszerzővel és Orbán Tamás Artisjus-díjas dalszövegíróval közösen jegyzi.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

ATEMPO.sk / MTVA