A Dal 2016: Oláh Gergő - Győz a jó

Itt egy újabb dal, Oláh Gergőtől a Győz a jó, mely szintén részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2016. január 23-án a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2016 versenyben.

A salgótarjáni születésű énekes Nyíregyházán folytatott táncművészeti tanulmányokat, majd egykori általános iskolájában, Karancslapujtőn tanított néptáncot és hip-hop táncot. Dolgozott később közmunkásként is, miközben kisebb tehetségkutató versenyeken és zenekarokban igyekezett megmutatni képességeit. 2012-ben egy barátja nevezte be az X-Faktor 3. évadába, élete addigi legnagyobb sikere volt, hogy megnyerte a tehetségkutatót. A verseny után jelent meg első saját dala, 2013-ban első mini albuma (Új dalok), 2014 elején pedig az Érted élek című kislemeze. A tükör előtt című dalával a középdöntőig jutott A Dal 2015-ös évadában. Főszerepet kapott közben a Somnakaj című roma musicalben, és a 2016-os Shrek musicalben is, új zenekarával (Roma Soul) pedig ismert magyar dalokat és világslágereket formálnak át az autentikus cigányzene elemeit felhasználva.

Győz a jó című versenydalát gyakorlott eurovíziós csapat írta: a zenéért Gergő mellett Lotfi Begi (Compact Disco) és Tolvai Reni dalát is író Szepesi Zsolt felel, a szöveget a több dalos slágert is jegyző Molnár Tamásnak (Anti Fitness Club) köszönhetjük.

 

 

ATEMPO.sk / MTVA