DALPREMIER: Egy Pohár Citrom – Szedegetem

Egy Pohár Citrom

A párkányi Egy Pohár Citrom újabb dallal lepte meg rajongóit. Szedegetem címmel megjelent az első hivatalos hangfelvételük, mely már komolyabb körülmények között készült, mint az előző Hársfa.

A zenét Janszo Orsi, a zenekar énekesnője szerezte még tavaly októberben. „November elején már játszottuk is a dalt Párkányban, mely egy szerelmi történet végét örökíti meg.” - árulták el a zenekar tagjai.

A dal Baranyovics Borisz szövegére ihletődött. „Régóta ismerjük, hiszen ő is párkányi, akárcsak mi. Orsi tartja vele a kapcsolatot. Két éve nyáron, egy véletlennek köszönhetően beszéltek arról, hogy mi lenne, ha írna nekünk szöveget. Aztán egyszer csak jött egy e-mail, tele versekkel, amikből kedvünk szerint tallózgathattunk. Ez a mostani 2-3 alkotásból lett egy összeollózott egész.”

A hangfelvételt Párkányban rögzítették. „Bekuckóztunk Orsiékhoz és kialakítottunk egy rögtönzött stúdiót. Odébb helyeztünk és toltunk egy két bútordarabot, amelyek 2 nap után persze visszakerülhettek a helyükre. Hangmérnökünk Nemes Dávid volt, aki egyébként a zenekar jó barátja is.”

 

 

Az együttes jelenleg átalakulóban van, a koncerteken is más felállásban találkozhatunk velük mint régen. „Vannak tagok, akik egyéb kötelezettségeik miatt sajnos nem tudnak velünk zenélni. Így került a képbe Vacho Vlado, valamint szerettünk volna egy stabil dobost, akit meg is találtunk, Bogyó Tomi személyében. De lehet, hogy további változások is várnak ránk.”

A 2016-os év fő célkitűzése, hogy a kialakult csapat jól összekovácsolódjon. „Szeretnénk minél több tapasztalatot gyűjteni, fejlődeni. Elképzelhető, hogy újabb felvételek is napvilágot látnak, de ezt majd a helyzet hozza magával. Fontosnak tartjuk,hogy minél több embert megszólítsunk a zenénkkel, örömet szerezzünk másoknak és magunknak is.”

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk