DALPREMIER: Szepsi MTEAG – Álmunkban

Szepsi MTEAG

Több mint egy év után új dallal jelentkeznek a szepsi diákok, tanárok. A 2015-ben alakult Boldog Salkaházi Sára Magyar Tannyelvű Egyházi Óvoda, Alapiskola és Gimnázium tanára, Nagy Imre újra összefogta a csapatot és az elmúlt hétvégén immár negyedik dalukat mutatták be.

„Az első dalunk még 2010-ben született meg Haza-vár címmel, az iskolánk alapításának 60. évfordulójára. Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, ezért 2012-ben újra stúdióba mentünk és kiadtuk a Fényesség-benn című karácsonyi dalt. 2013-ban pedig folytatódott a sor A tudás hatalom cíművel, amely 2014-ben a Harmónia - Szlovákiai Magyar Zenei Díj jelöltje lett „Az év dala“ kategóriában.” - monda az ötletgazda.

Mindhárom dalhoz klip is készült a Bódva-Völgyi Stúdió jóvoltából. A tudás hatalom videó portálunkon debütált.

„Az Álmunkban az idei iskolai beiratkozásra készült. Ezzel is szeretnénk iskolánkba csalogatni a leendő elsősöket és óvodásokat :-)

A zene és a szöveg nagy részét én írtam, de a dal bevezetője egykori főiskolás osztálytársam, Viola László szerzeménye. Érdekessége, hogy fúvósok színesítik a hangzást és egy rap-betét is hallható benne, melyet diákunk, Bojszko „Bojka“ Roland írt és rappel.”

 

Hallgassátok meg az újdonságot:

 

 

Az énekeseink mind az iskola diákjai:

Bojszko Kevin
Czingely Krisztián
Kuzma Zoé Barbara
Szabó Hanga Mária
Balázs Rita
Buzsiczky Dóra
Fazekas Vivien
Kočiš Martina
Doboš Frederika
Haraszti Andrea
Rudy Rebeka
Molnár Anna Borbála
Molnár Julianna
Bányász Dóra
Nagy Júlia
Sedlák Eszter
Sedlák Lilla
Béres Krisztina
Nagy Gabriella
Dobos Emese
Dobos Csenge
Bojszko“Bojka“Roland (rap)

Zenészként barátok, zenészkollégák működtek közre:

Tancer Péter – gitár
Nagy Imre – dob
Bodnár Attila – basszusgitár
Demko Mátyás – zongora
Radovan Česnek – szaxofon
Tomáš Javnický – szaxofon
Ivan Kopeček – harsona
František Babčák – trombita

 

Szepsi MTEAG – Álmunkban

 

A felvételek a szepsi Tolfi Sound stúdióban készültek 2016 márciusában. Hangmérnökként Olajos „Gizmo“ Gábort segítette a nagy csapatot.

„A dal létrejöttét elsősorban az iskola támogatta és persze mindannyian azzal, hogy a legjobb tudásunkat tettük bele. Természetesen most is szeretnénk klipet készíteni a dalhoz és szeretnénk folytatni a sort, mert a gyerekek nagy örömmel énekelik ezeket a dalokat, és nagyon élvezik a stúdiómunkát. Vannak további nagy terveink, de erről még nem szeretnék többet elárulni.” - tette hozzá végül Nagy Imre.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk