ÚJ KLIP: Patkó Béla Kiki új dallal tér vissza - Engedd el

Patkó Béla Kiki

Patkó Béla Kiki zenei munkássága közel négy évtizedes múltra tekint vissza: Még 1976-ban, a Jeep zenekar énekes-basszusgitárosaként tűnt fel a magyar zenei életben, majd kicsit később

az Első Emelet frontembereként vált országszerte ismertté. Az Első Emelet a 80-as évek egyik legsikeresebb magyar zenekara volt a maga 13 arany – és 3 platinalemezével.

Az együttes 2013-ban oszlott fel egy Papp László Budapest Sportarénás koncertet követően. Most egy egészen új korszak indul az énekes életében, melyben önálló előadóként áll a nagyközönség elé.

Ennek eredménye az Engedd el című, modern popdal, amely egy teljesen más irányt képvisel, mint amit eddig megszokhattunk Kikitől.

A váltás természetesen szándékos volt: A megszokott érzelmes szövegvilág megmaradt, azonban a kornak, korszaknak megfelelően aktualizálódott, frissült kéz a kézben a zenei alappal és megoldásokkal. A dal külön érdekessége, hogy BLR is közreműködik benne egy rap-betét erejéig. Az alapvetően elektronikára épülő számhoz klip is készült, hogy a visszatérés még teljesebb legyen.

„Másfajta zenei irányba szerettem volna elmozdulni és erre megtaláltam a megfelelő partnereket, Johnny K. Palmer és Molnár Tamás személyében, a hangszerelés Somogyvári Dani műve. Eredetileg úgy készült el a dal, hogy nem volt benne rapbetét, de úgy éreztem szükség van rá így, Johnny utólag alakított a zenén és BLR remek szöveget írt az egyébként is ütős szöveg mellé.

A szándék az volt, hogy eltérjek az elmúlt 30 évben tőlem megszokott zenei irányzattól, frissíteni szerettem volna zeneileg és a szövegvilágot is. Arra törekszem, hogy a mai életérzéseknek megfelelően új dalok, új klipek szülessenek és ezeket a dalokat mielőbb élő koncerteken zenekarral együtt színpadra vihessem.

Évszámot inkább nem mondanék, hogy mikor forgattam videót utoljára. Egy biztos, izgalmas feladat volt és nagyon jól éreztem magam a munka során. Kiss Pete egyszemélyes stábként irányította a folyamatot, a végeredmény pedig magáért beszél.”

 

 

ATEMPO.sk