ÚJ DAL: A WellHello és a Vass Lajos Kamarakórus közös újdonsága

ÚJ DAL: A WellHello és a Vass Lajos Kamarakórus közös újdonsága

A WellHello Retúrjegy című új számával és a dalhoz készült szöveges videóval hívja fel a figyelmet az elveszett gyermekekre, és emlékezik meg a hazavárt fiatalokról és hozzátartozóikról. A nemrég megjelent „Város szemei” után a duó egy új, tőlük szokatlanul komoly témával foglalkozik.

A szám szövegét Fluor írta, a zenét Diaz szerezte és hangszerelte, a refrén dallammenetét Szakács Gergely közreműködésével alkották. A Retúrjegy egyes részeit a Vass Lajos Kamarakórus segítségével rögzítették a Magyar Rádió 8-as stúdiójában. Diaz így nyilatkozott a közös munkáról: „Fantasztikus érzés volt hallani, ahogy a kórus ereje megsokszorozza a refrén hatását. Ez volt az első alkalom a WellHello történetében, hogy egy énekkarral dolgozhattam együtt, és nagyszerűen sikerült a munka. Írtam már érzelmes dalokat, de a Retúrjegy mindegyiknél nagyobb hatással van rám.”

Fluorban is mély nyomott hagyott a dal. Tomi Amszterdamban, a kirakatban táncoló örömlányokat látva gondolkozott el az egyes életutakon: „Kétlem, hogy bárki azt rajzolná a gyermekkori foglalkoztató füzetébe, hogy prostituált szeretne lenni, ha felnő. Az eltűnt gyerekek nagy része intézetből szökik meg, majd kerül ki papírok, segítség és jövőkép nélkül külföldre.”

A számhoz készülő videoklip koncepciója is eltért a véglegesről: „A lyric videóban eredetileg eltűnt fiatalkorúak, kiskorúak lettek volna, de ez jogilag nem engedélyezett. Azért így is bízunk benne, hogy ha mást nem, kis érzelmi támaszt tudunk nyújtani a dallal és legalább annyit fog jelenteni a közönségnek, mint nekünk."

 

 

A szám többek között a június 3-ai Budapest Parkos szezonnyitó koncerten is hallható lesz majd, ahol a kamarakórus is fellép az együttessel.

ATEMPO.sk