KLIPPREMIER: Itt a Quimby új angol dala - Heaven Goes to Hell

Quimby

Szédítő tempót diktál magának az idén 25 éves Quimby: az évet folyamatosan stúdiózással töltő zenekar a harmadik dalt hozza ki egy hónap alatt (Forradalom, Tükrök olcsón, Heaven Goes to Hell), közben tribute lemezt és amatőr videoklip-pályázatot gondoz, és nyárindító nagykoncertet ad a Budapest Parkban a hétvégén, június 11-én.

A zenekar próbatermében/stúdiójában rögzített zenélős videóval megtámogatott Heaven Goes to Hell című felvétel ismét nem egy habkönnyű darab.

 

 

"Ez a dal nekem a háborúról szól, pontosabban arról a párbeszédről, érzésekről, okokról és következményekről, amiket egy ilyen impulzív, agresszív környezet generál." - meséli Kiss Tibi, a dal szerzője. - "Ez lehet ember-ember között, ország-ország között, hitvallás és hitvallás között. Nem egy vidám dal, de reményeim szerint mindannyiunkban van egy olyan emberi flow-ja, ami ismerős és emlékeztet minket. Emlékeztet arra, hogy mennyire feleslegesen bántjuk egymást, szinte semmiért, és arra, hogy ennek mindig ára van. Szándékosan minden egyes zenész nagyon egyszerű, lehelet-finom, nyugodt dolgokat játszik, hogy olyan legyen a dal, mint egy lélegzet. Semmi virga, egyetlen hang is felesleges, ami nem feltétlenül szükséges."

A hattagú csapat június 11-én szombaton ad nyárindító koncertet a Budapest Parkban, ahol az új dalok is felcsendülnek - a zenekar itt élesíti nyári fesztivál setlistjét. A koncert különlegessége továbbá, hogy ez a Quimby egyetlen nagyszabású budapesti fellépése novemberi Papp László Sportaréna-beli jubileumi eseménye előtt.

A koncerten résztvevők a helyszínen kedvezményesen vásárolhatják meg a "Tükröm, tükröm" című Quimby tribute albumot, amelyen a legkülönbözőbb kortárs előadók (Hiperkarma, Blahalouisiana, Ivan & The Parazol, Sickratman, Tudósok, Rackajam, Ripoff Raskolnikov stb.) dolgozzák fel kedvenc Quimby dalaikat. A tribute lemezhez pedig a zenekar amatőr videoklip-pályázatot írt ki, június 26-ig várják a videókat a feldogozásokhoz a quimbytribute@gmail.com címre.

ATEMPO.sk