Kabaka vs. Pyramid – minőségi rap váratlan helyről

Kabaka vs. Pyramid

Kabaka Pyramid, jamaikai énekes, és a Major Lazer-ből ismert Walshy Fire nemrég igazi ínyencséggel rukkoltak elő. A kettejük közreműködéséből létrejött „Accurate” című mixtape egyik dalához most videoklip is készült, mely egy nem mindennapi hip-hop párbajt mutat be.

A produkció pikantériája nem csak a tény, hogy a fiatal reggae-énekes pár perc erejéig rappelésre adta a fejét, hanem hogy a szócsatához nem mást választott ellenfeléül, mint .......dobpergés...... saját magát! Az előadó és alteregója több mint négy percen keresztül oltogatja egymást – egyikük amerikai (Pyramid), másikuk jamaikai „patois” akcentussal (Kabaka). Aki az öniróniától hemzsegő track-ben ismerős ritmusokat vél felfedezni, az jól gondolja - az igazi „oldszkúl fíling”-ről valóban Notorious B.I.G - Gimme The Loot című nótájának instrumentálja gondoskodott.

 

 

Kabaka Pyramid-dal hamarosan módja lesz élőben is találkozni annak, aki ellátogat pénteken az augusztus 26-a és 27-e között megrendezett Uprising fesztiválra Pozsonyba.

Cséfalvay András, ATEMPO.sk