Itt az 1956-os emlékév dalának videoklipje - Egy szabad országért

Az interneten is elérhető az 1956-os emlékév Egy szabad országért című dalának videoklipje a Youtube videomegosztó oldalon.

"Ez a dal egy olyan nemzeti ünnepünkre született, amely arra hivatott, hogy egyesítsen minket" – mondta Vastag Csaba, aki zenésztársával együtt tiszteletdíj nélkül vállalták el a felkérést.

"Mérhetetlen lehetőség Magyarországnak, hogy egy ilyen kaliberű zenész a jobbját nyújtja" - értékelte a világhírű, magyar-amerikai állampolgárságú zeneszerző közreműködését Szabó Zoltán, aki a produkció során Desmond Child zenei asszisztenseként dolgozott. Child és alkotótársa, Andreas Carlsson svéd dalszerző-producer ugyanolyan alázattal vettek részt a munkában, mintha Bon Jovi vagy egy másik világsztár dalán dolgoztak volna. Desmond Childnak 300 millió lemezen szerepel a neve és 40 toplistás slágert jegyez.

Az Egy szabad országért című dalt - amely angol változatban is hallható lesz Steps of Champions címmel - Wolf Kati, Péter Szabó Szilvia, Radics Gigi, Nagy Feró, Sasvári Sándor, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Molnár Ferenc "Caramel", Lakatos Mónika és a Romengo, Pál István és zenekara, a Hooligans, valamint egy ötventagú kórus adja elő.

 

 

ATEMPO.sk / MTI