Visszatért a Back II Black – Hallgasd meg a Volt az a nyár című újdonságukat

Back II Black

Hosszú idő után új dallal jelentkezik az év eleje óta ismét eredeti felállásban működő Back II Black. A Volt az a nyár az első albumuk hangzását idézi és azonnali nosztalgiába ringat minket.

Somody Zoltán, alias Guru a banda egyik alapítótagja és eredeti énekese volt, aki tavaly ősszel tért vissza az együttesbe egy hosszú, bő évtizedes szünet után. Bár az újra az eredeti formációban működő Back II Black az idei évet leginkább koncertezéssel töltötte, szerencsénkre új dalok írására is maradt idejük.

Az első megjelenésük a Volt az a nyár című dal, amely a zenekar életének új felvonását jelzi, és melyet 16 év után ismét az Erdélyi András - Somody Zoltán szerzőpáros jegyez.

“Alapvetően nem vagyunk túl szentimentális beállítottságúak, de ahogy ismét egymásra találtunk, első beszélgetéseink során óhatatlanul előkerültek a régi sztorik, közös élmények, és ezek ihlették a dalt.” - mondja Erdélyi András. “A Volt az a nyár egyfajta búcsú is az utolsó felhőtlen csikóéveinktől, így amellett, hogy értelmezhető habkönnyű nyári dalként, valójában a világra való kinyílásról, a felnőtté válásról, és az örök fiatalságról is szól, amit az ember a szívében őriz.” - teszi hozzá Guru.

“A zenekar mindig szabadon mozgott a különféle stílusok közt, a most készülő anyagunk is meglehetősen színes palettán mozog, de valahogy adta magát, hogy az új közös dallal megidézzük az első időszakunkra jellemező hangzást – persze modernebb, 2016-os felfogásban.” - magyarázza Erdélyi. - “Úgy is mondhatnánk, hogy az „Akár péntek, akár szombat” körülbelül így szólna, ha most írtuk volna meg.” - mondja nevetve.

 

 

A zenekar a folyamatos koncertezés mellett a továbbiakban rendszeresen, pár havonta fog új dallal jelentkezni, és készül a jövőre esedékes, húsz éves jubileum megünneplésére.

ATEMPO.sk