Jön a Fölszállott a páva döntője – szurkoljunk a somorjai Csalinak

somorjai Csali Gyermek Néptáncegyüttes

Péntek este rendezik meg a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor döntőjét, amelyben tíz produkciót láthatnak a nézők 19:30-tól a Duna Televízión.

A műsor népszerűsége érzékelhetően megnőtt a 2012-es indulás óta és nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is nagy népszerűségnek örvend.

A döntőbe került a somorjai Csali Gyermek Néptáncegyüttes is, koreográfusuk Nagy Myrtill. A műsorukban ezúttal Komárom környéki, a Vág-Garam köze néprajzi tájegység, Martos, Kéménd és Tardoskedd táncait láthatja a közönség.

Szintén a döntőben van a Cickom Énekegyüttes, Horváth Áron, a Jászság Gyermek Néptáncegyüttes, Albert Csaba, a dusnoki Aprók Néptáncegyüttes, Erdélyi Luca, a Sarjú Banda, Molnár Bence és a mérai Cifra Néptánccsoport.

ITT NÉZD ÉLŐBEN

Az adás ideje alatt a nézők is leadhatják szavazataikat kedvencükre a következő telefonszámokon SMS-ben:

+36 20 4422-999
+36 30 4422-999
+36 70 4422-999

Az SMS-ek alapdíjasak, egy mobiltelefonról maximum 20 üzenet küldhető. Üzenetben a fellépő kódját kel elküldeni. A legtöbb szavazatot kapott lesz a Páva idei közönségkedvence!

A végső győztesekről a döntést a zsűri hozza meg, melynek elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a Nemzet Művésze; tagja Timár Böske táncművész, a Csillagszeműek művészeti igazgatója; Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa; Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes; Kocsis Enikő Harangozó-díjas táncművész, a Fitos Dezső társulat művészeti vezetője és Berecz István.

A műsorban 6-14 éves fiatalok négy kategóriában mutathatták meg tehetségüket: külön versenyeztek az énekes szólisták és énekegyüttesek, a hangszeres szólisták és zenekarok, a táncos szólisták és táncospárok, valamint a néptáncegyüttesek.

ATEMPO.sk / MTI