A somorjai Csali Gyermek Néptáncegyüttes nyert a Fölszállott a páva döntőjében (Frissítve)

Idén a legjobb néptánccsoport a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorban a somorjai Csali Gyermek Néptáncegyüttes lett.

A döntőben a legjobb négy csoport közül választotta ki őket az idei zsűri, melynek elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a Nemzet Művésze; tagja Timár Böske táncművész, a Csillagszeműek művészeti igazgatója; Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa; Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes; Kocsis Enikő Harangozó-díjas táncművész, a Fitos Dezső társulat művészeti vezetője és Berecz István, az első Fölszállott a páva győztese, kétszeres aranysarkantyús táncos.

A Veresegyházi Medveotthon határon túli csoport számára alapított Mackó elnevezésű különdíját szintén a Csali Gyermek Néptáncegyüttes vehette át az intézmény vezetőjétől, Bankó Lászlótól.

A Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetségének képviseletében Szigetvári József a világszövetség meghívását adta át a kategóriagyőzteseknek, azaz a Csalinak is a legjelentősebb nemzetközi gyermek népművészeti fesztiváljára: a Fölszállott a páva idei nyertesei 2017 nyarán Magyarországot fogják képviselni Tajvanon, az ILAN Nemzetközi Népművészeti Fesztiválon.

GRATULÁLUNK :-)

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Máthé Zoltán