Új magyar gitárossal bővült a legendás cég hivatalos zenészeinek csapata

Benedetto Custom Bravo Deluxe

Közösségi oldalán tette közzé a jazz gitár készítő mester Bob Benedetto cége, az amerikai Benedetto Guitars legújabb hivatalos játékosának nevét, aki nem más, mint a fiatal budapesti muzsikus, Balogh Roland. A felvidéki Várady Andreas mellett ő a második magyar, aki a cég jóvoltából belekerült abba az elit klub-ba, amely olyan legendás jazz zenészeket tart számon tagjai között, mint Pat Martino, Jimmy Bruno vagy Bucky Pizzarelli.

"Gyerekkoromban arról álmodtam, hogy egyszer majd lesz egy olyan gitárom, amin az én nevem lesz. Boldogsággal tölt el, hogy Isten mára valóra váltotta ezt az álmomat."

Balogh Roland

 

Roland Budapesten született. 2007-ben szerzett diplomát a Kőbányai Zenei Stúdió jazz gitár szakán, tanárai közt volt többek között Babos Gyula is. 2009 júliusában megnyerte a Nemzetközi Montreaux-i Jazzgitár Versenyt. 2010-ben Emilio-val első helyezést értek el a Voice and Guitar versenyen a németországi Völklingenben. Ugyanebben az évben megkapta a Junior Prima Díjat.

 

 

2015-ben második helyezést ért el a new york-i Wes Montgomery gitárversenyen. Tavaly a Six String Theory Jazz Guitar verseny nagydíjasává választották Los Angeles-ben.

 

 

A fiatal virtuóz fő „hathúrosa” a piros Gibson L5 helyett mostantól egy egyedi készítésű, szürke Benedetto Custom Bravo Deluxe, melynek teste juharfából és rétegelt lucfenyőből, nyaka juharból, fogólapja és húrlábja pedig ébenből készült. 7000 dollár körüli árával a cég középkategóriás modelljei közé tartozik.

Cséfalvay András, ATEMPO.sk
Fotó: Aranyosi Norbert