A Buzitai Citerazenekarral folytatódik az Énekel a Föld népzenei és néptánc tehetségkutató

Buzitai Citerazenekar

Tovább folytatódik a szlovák közszolgálati televízió (RTVS) népzenei és néptánc tehetségkutató versenye Énekel a Föld (Zem spieva) címmel. A harmadik adásra február 11-én, szombaton este 20.25-től kerül sor.

 

Ahogy azt már korábban írtuk, a mezőnyben felvidéki magyarok is feltűnnek. Az aktuális adásban a Buzitai Citerazenekar-t láthatjuk, hallhatjuk.

A következőkben a magyar folklórmozgalmat és a szlovákiai magyarság hagyományos tánckultúráját Varga Dániel, a füleki Kis Rakonca szólistája és a nagyidai Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes képviseli majd.

Az első és a második adás is Szlovákiában az adott idősávban a legnézettebb műsora volt. A harmadik adás ezúttal is követhető lesz az interneten is:

 

NÉZD ÉLŐBE ONLINE

 

A sorozatban hét adáson át a válogatókat és stúdiós szerepléseket követhetjük figyelemmel, ahol összesen 63 résztvevő mutatkozik majd be. Élőben csak a két elődöntő és a döntő lesz látható, ahol már a közönség is szavazhat a legjobbakra.

A zsűri továbbra is olyan szakemberek alkotják, mint Alžbeta Lukáčová, Lenka Konečná, Barbora Morongová, Vladimír Michalko és Samuel Smetana.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk