Ifjú Szivek – Hetvenhét verbunk a végekről

Mozgalmas évet kezdett az Ifjú Szivek Táncszínház. Miközben a tavalyi előadások nagy része 2017-ben is repertoáron marad, már kora tavasszal új darab bemutatójára készülnek.

Sűrű volt az Ifjú Szivek januárja. Az évek óta nagy sikerrel játszott Kakukktojás előadásain és a Finetuning műsorpróbáin kívül a tánckar és a zenekar gőzerővel dolgozik Hégli Dusan legújabb előadásán. “Sokrétű lesz ez az év. Tavaszra tervezzük idei első új műsorunk, a Határon túli nemzeti tánc bemutatóját. Emellett természetesen repertoáron marad a Finetuning és az év folyamán felújítjuk a Hontalanítást. Ha minden jól alakul, nyáron ismét ott lehetünk Avignonban. Nagyon bízom benne, hogy idén is sikerül megteremteni a szükséges körülményeket ahhoz, hogy a Szivek is elutazhasson Hégli Dusannal a világ egyik legrangosabb színházi eseményére” – vázolta a társulat terveit Varsányi László igazgató.

 

Ifjú Szivek

 

A készülő új előadás alcíme, Hetvenhét verbunk a végekről, sokatmondó. Az előadás nemzeti táncainkat, a csárdást és a verbunkot dolgozza fel az alkotótól már megszokott, egyedi felfogásban. A tavaszi pozsonyi bemutató után a közönség nagyszabású szlovákiai turné keretében láthatja a darabot.

Emellett úgy látszik, a Finetuning sikere töretlen. Az Espace Alya Theatre Avignonban az idei fesztiválprogramban a főműsoridőt kínálta fel a Dusan Hegli Companynak. “A Finetuning megállíthatatlan. Nagyon keresett. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy még Avignon előtt a hazai közönség is újra láthassa. Jövő héten, február 14-én a pozsonyi Hviezdoslav Városi Színházban, 16-án pedig Budapesten, a Nemzeti Táncszínház szervezésében, a Várkert Bazárban játsszuk majd” – tájékoztatott Bartusz Réka manager. A pozsonyi előadásra jegyek még korlátozott számban, a Ticketportal jegyirodáiban és weboldalán kaphatók.

ESEMÉNY

ATEMPO.sk / Ifjú Szivek Táncszínház
Fotó: Bartusz Réka